Speel het spel Preservia van digitale duurzaamheid en deel ervaringen

Preservia, het bordspel over digitale duurzaamheid, is nu gratis en rechtenvrij beschikbaar.

Preservia is een coöperatief, educatief én competitief bordspel over digitale duurzaamheid (digital preservation). Samen verkennen de spelers(groepen) het land Preservia – dat in eerste instantie onder ‘oorlogsmist’ verborgen gaat. Door het beantwoorden van vragen kunnen spelers verloren gewaand erfgoed en fragmenten duurzaamheidsbeleid verwerven. Ze evalueren elkaars antwoorden. Dit stimuleert het leren (van elkaar, of van de spelleider) over digitale duurzaamheid. Aan het eind van de beurt krijgt de speler de kans om een hoofdstuk van het Preserviaanse duurzaamheidsbeleid te herstellen.

Iedere speler krijgt een rol, zoals die van archivaris die veel weet van digitale archiefbescheiden, of een videogamecurator met oude computerspellen als expertise. Maar uiteindelijk kan er maar één speler winnen. De speler die als beste verkende, verwierf en herstelde wordt de nieuwe Preserviaanse staatssecretaris van digitale duurzaamheid!

Laat de wereld via sociale media (#Preservia) en/of een e-mail aan Remco van Veenendaal weten wat je van Preservia vindt. Op Twitter vind je bijvoorbeeld al veel speelervaringen: https://twitter.com/search?q=preservia.

link naar Preservia. http://www.preservia.nl/

Weergaven: 161

Hierop reageren

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden