Lost and found. Netwerkdag Oorlogsbronnen 2018

Gegevens gebeurtenis

Lost and found. Netwerkdag Oorlogsbronnen 2018

Tijd: November 15 2018 hele dag
Locatie: OBA Amsterdam
Soort gebeurtenis: netwerkdag
Georganiseerd door: Netwerk Oorlogsbronnen
Meest recente activiteit: 16 Okt 2018

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

We zijn continu op zoek naar informatie. Naar antwoorden op specifieke vragen of juist vanuit een algemene interesse voor een onderwerp. Een groot deel van die informatie- en dus kennisvergaring speelt zich online af. Afgelopen twee jaar heeft het Netwerk Oorlogsbronnen diensten en technieken ontwikkeld, projecten uitgevoerd en een netwerk opgebouwd. Zo maken we miljoenen fysiek over Nederland verspreide bronnen online beter vindbaar, voor iedereen die zoekt naar informatie en kennis over de Tweede Wereldoorlog.  

Het online beter vindbaar en bruikbaar maken van oorlogsbronnen begint bij het digitaal toegankelijk maken van WO2-collecties, zowel in full-text als op metadataniveau. Om vervolgens alle overeenkomende stukjes informatie over bijvoorbeeld gebeurtenissen en personen uit verschillende bronnen, aan elkaar te verbinden. En tenslotte de daardoor opgedane nieuwe inzichten over te brengen op publiek. Wie zoekt en vindt er met ons mee tijdens de Netwerkdag Oorlogsbronnen 2018?

Bekijk hier het programma (deelname is kosteloos, registreren verplicht): https://www.oorlogsbronnen.nl/lost-and-found-netwerkdag-oorlogsbronnen-2018 ;

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Lost and found. Netwerkdag Oorlogsbronnen 2018 om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Bijwonen (1)

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden