Vraag wie kan mij zo gauw mogelijk een antwoord geven,  DE oude WVG  nu WMO voorzieningen in de selectielijst staat een termijn van vernietiging 5 jaar na beeindiging.. kan dus niet zien wanneer dit eindigt natuurlijk het betreft kleine aanpassingen toilet, beugel in een douche, geen grote aanpassingen. Ze waren afgesteld op vernietiging van het jaarr 2004  op 2035 te vernietigen. Lijkt mij wel erg lang zitten ook financiele bijdragen in vaak eenmalig voor deze voorziening.  Zou dit ook na 7 jaar wegkunnen. Is geen grote aanpassing met bouwvergunning. Voorzieningen zijn al afgeschreven.  Termijn van 30 jaar + 5  jaar toendertijd is gebaseerd lijkt mij net aan een soort Gemeente garantie geldlening.   Wie kan mij antwoord daar opgeven???

Zou zelf de grote aanpassingen bewaren en de kleine woonvoorzieningen vernietigen na 7 jaar. De lijst geeft aan 5 jaar na beeindiging. IK hoor het nog wel Gert carras.

Weergaven: 183

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Izaak Becu op 19 April 2021 op 15.51

De WVG is een andere wet dan de WMO. 
In de WVG gaat om het financiële bijdragen aan huurders en verhuurders die omwille van een handicapt een voorziening in een woning laten plaatsen. Als het goed is vindt je in dossiers stukken die daarop wijzen. 
De WMO gaat meer uit de aanvrager met een handicap. En die een materiële of financiële voorziening nodig heeft. 

Reactie van Gert Carras op 19 April 2021 op 15.35

 Dit is geen subsidie bijdrage ineens voor een woonvoorziening, deze staat op vvv 2035 van 2004. De lijst geeft aan 5 jaar naar beeindiging, dit is een soort woonvoorziening lijkt mij. 

Reactie van Izaak Becu op 19 April 2021 op 15.26

De Wet Voorzieningen Gehandicapten handelt over het verstrekken van subsidies.
De voorzieningen hoeven niet van bouwkundige aard te zijn.

In deze ingetrokken wet staat dat subsidies met het Rijk onder voorwaarden zijn te verrekenen. De gemeente als vergunningverlener kan afwijkende besluiten nemen in het onderhavige geval. In een gemeentelijke verordening kunnen dan aanvullende vereisten staan. 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden