Voor de ThemaTiendaagse Vernietiging kregen Leo de Jager en Jan Prins van de Gemeente Den Haag drie stellingen over informatiebeheer voorgelegd. Ben jij het met hun argumentatie eens?

Weergaven: 296

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 15 Januari 2020 op 10.57

De definitie van eDepot kan alle kanten op, een RMA met preservation tools is feitelijk

ook een eDepot.

Reactie van Migiza Victoriashoop op 15 Januari 2020 op 9.39

Ja, ik heb gretig gebruik gemaakt van de VNG-pool. Vandaag komt alweer het derde filmpje online te staan. Theo Vermeer (Stadsarchief Rotterdam) legt Gert Zwagerman (Gemeente Amsterdam) pittige stellingen voor.

De vraag over overbrenging naar een archiefbewaarplaats is terecht. Gemeenten kunnen ervoor kiezen om te archiveren 'bij de bron' i.p.v. overbrenging naar een e-depot. Bij het archiveren bij de bron denk ik dat het belangrijk is dat we ons niet af laten schepen met een archiefmodule, maar dat er goed gekeken/nagedacht wordt over hoe de informatieobjecten gepreserveerd worden.

Reactie van Yvonne Welings op 14 Januari 2020 op 19.45

Eens met de laatste twee stellingen, wat de eerste stelling betreft gaat voor mij het vijflagenmodel van Common Ground verder dan strikt dienstverlening. Het kan niet anders dat de inrichting gevolgen gaat hebben voor architectuur maar ook over de vraag waarom overbrenging naar de archiefbewaarplaats nog mogelijk c.q. Wenselijk is. We hebben het dan wel over een verandering naar ik nu inschat over drie a vijf jaar. 

Reactie van Yvonne Welings op 14 Januari 2020 op 15.34

Leden van de VNG archiefcommissie zijn razend populisme zo te zien, ben benieuwd naar het volgende filmpje. Wat toon jij een inzet voor je vak, chapeau! 

© 2022   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden