Recordsmanagers gezocht voor: Next Generation Records Management

Ben jij al een Next Generation Records Manager? Van mezelf weet ik het nog niet zeker, maar ik zou er wel graag één willen zijn. Het gaat om het loslaten van methodes en systemen die we in het papieren tijdperk hadden omarmd en nu overbodig, onmogelijk of onpraktisch zijn geworden. En het gaat om het behouden van waarden die recordsmanagers sinds de Egyptenaren hebben gekoesterd. Zoiets. En het gaat om een plek om als gemeenschap van gelijkgestemde recordsmanagers, recordsmanagement specialisten en geïnteresseerden in het vakgebied nieuws en meningen te delen en het gesprek aan te gaan: sinds 13 januari is dat http://nextgenrm.org/. NextGenRM is een internationaal platform zonder winstoogmerk.

Don Lueders (VS) is onafhankelijk recordsmanagement en compliance (o.a. DoD5015.2) specialist en schrijft de blogs van http://sharepointrecordsmanagement.com/. Hij nam het initiatief en vroeg collega’s uit het vakgebied, op dit moment afkomstig uit onder andere Canada, Australië, de Verenigde Staten en Nederland, om een onafhankelijke internet gemeenschap te stichten met het doel om vakgenoten aan te zetten tot gedachtevorming en discussie over recordsmanagement voor morgen, in onze digitaal werkende, maar vaak nog zo analoog denkende organisaties en bedrijven.

NextGenRM is ook een oproep, een appèl. Lees het nieuws, de meningen en discussies – en participeer! Via: http://nextgenrm.org/ en de Linkedin group. Volg het nieuws naar wens in je Twitter tijdlijn via @NextGenRM en #NextGenRM. Misschien ben jij toch een Next Generation Records Manager?

Hartelijke groet,

Eric Burger

Weergaven: 310

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Henry van der Zwan op 22 Januari 2014 op 9.33

Eric, dank voor dit bericht. Grote kans dat ik me aansluit :)

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden