Rapport 'De Loonaangifteketen; Over archivering in ketensamenwerking bij UWV, de Belastingdienst en CBS'

Op de website van de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed staat het rapport 'De Loonaangifteketen; Over archivering in ketensamenwerking bij UWV, de Belastingdienst en CBS'.

Het rapport is het verslag van het onderzoek van de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed naar de archivering van keteninformatie in de Loonaangifteketen (LAK). Dit onderzoek is onderdeel van een programma waarin de archivering in ketens en registraties centraal staat.

Uit het onderzoek, dat verricht is bij het Ketenbureau Loonaangifteketen, UWV en de Belastingdienst, bleek dat de keteninformatie grotendeels wordt gearchiveerd in de archiefsystemen van de ketenpartners. Daardoor ontstaan geen problemen die specifiek betrekking hebben op ketenarchivering. Wel dient aandacht besteed te worden aan de afstemming van de bewaartermijnen in de keten. Ook moeten nadere afspraken gemaakt worden over de archivering van het ketenbureau.

In de gezamenlijke reactie beschrijft de ketenmanager Loonaangifteketen mede namens de Belastingdienst en het UWV op welke wijze de aanbevelingen van de Inspectie zullen worden opgevolgd.

Weergaven: 133

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 19 Februari 2020 op 9.49

De ene Omgevingsdienst is de andere niet. Zie ook een wat oudere blog:

http://www.breednetwerk.nl/forum/topics/archivering-bij-omgevingsdi...

Zo lang medewerkers van omgevingsdiensten met dossiers in de trein nog naar een gemeente moeten reizen om dossiers te completeren, denk ik dat afspraken over archivering nog steeds onvoldoende aandacht krijgen.

Reactie van Jolanda de Jong op 19 Februari 2020 op 9.40

Binnen dit programma verscheen in 2017 al het rapport 'De Omgevingsvergunning: Duurzame toegankelijkheid in de informatiek...'. Maar ik heb verder geen idee van de inhoud en actualiteit daarvan.

Reactie van Yvonne Welings op 19 Februari 2020 op 9.33

Een rapport over de WABO en straks Omgevingswet zou ook wenselijk zijn. 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden