Openbare review Depothygiëne tot 29 april

Het Nationaal Archief ontwikkelt samen met experts uit het werkveld een handreiking Behoud en beheer fysiek archief voor overheidsorganisaties en archiefinstellingen. Een module van deze handreiking handelt over depothygiëne. Omdat een deel van die module normerend is, zijn we gestart met een openbare review. Ben je een informatieprofessional die (mee) waakt over een goede depothygiëne? Dan is dit dé kans om te zorgen dat deze norm ook aansluit op de behoeften van jouw organisatie! Reageren kan tot 29 april.

 

Een belangrijke vernieuwing in de nieuwe Archiefregeling is aandacht voor zorgvuldige en bewuste omgang met de archiefdepots voor blijvend te bewaren fysieke documenten. Zowel bij overheidsorganisaties als archiefinstellingen. Daar hoort ook depothygiëne bij. En verder uitgewerkte eisen voor schoonmaak en voor controle op plaagdieren en schimmel.

Jouw mening telt!

Deze module is deels normerend, en daarom organiseren we een openbare review. Dit is dé gelegenheid om jouw input te leveren, en om na te gaan of deze norm goed in elkaar zit. En of het ook in jouw situatie toepasbaar is. Tijdens de openbare review zetten we inhoudelijk de puntjes op de i. En kunnen we tegelijkertijd nagaan of deze norm berust op een brede consensus.

Hoe kan ik deelnemen?

Wilt je meedoen aan de openbare review? Ga dan nu naar dit bericht op KIA om het reviewdocument te lezen en het reviewformulier in te vullen. Mail het ingevulde formulier naar reviewkennisproducten@nationaalarchief.nl, met “'Review depothygiëne - [naam van je organisatie]’ als onderwerp. Vragen over de review kunt je ook naar dit e-mailadres sturen. De reviewperiode duurt tot 29 april.

Weergaven: 8

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden