Kan iemand mij vertellen of de fax nog bestaansrecht heeft? Met de huidige mogelijkheden van scannen en e-mailen lijkt het mij overbodig. Ik wil dus eigenlijk alle fax apparaten de deur uit doen, maar weet niet of ik dan een bepaalde wet/regelgeving overtreed. Ben erg benieuwd naar jullie reacties.

Weergaven: 822

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 19 Augustus 2013 op 15.14
Reactie van Harry Kranenkamp op 14 November 2012 op 11.27

Voor zover ik weet is er nergens vastgelegd dat je als organisatie een fax moet hebben. Ik merk in organisaties dat de fax vooral wordt gebruikt door advocaten. Die blijken in een fax meer vertrouwen te hebben, wellicht door de rechtsgeldigheid die Lourens beschrijft. Overigens hoef je natuurlijk geen afzonderlijk apparaat meer te hebben. Faxen kunnen ook direct worden ontvangen in je mailprogramma. Het apparaat de deur uit doen hoeft dus nog geen consquenties te hebben voor het ontvangen van faxen.

Reactie van Lourens op 8 November 2012 op 12.54

@Johan

faxen zijn rechtsgeldig door de zekerheid dat wat er aan de ene kant in gaat, er aan de andere kant ook zo uitkomt, en zeker ontvangen wordt. Als je die aspecten kunt zekeren in je email proces is het probleem opgelost. De details weet ik niet meer uit mijn hoofd, maar er zijn methoden om de email zo te zekeren.

 

groet,

 

Lourens

Reactie van Yvonne Welings op 7 November 2012 op 9.30

@Johan, als de fax niet meer van deze tijd is, waarom de fax als kanaal niet afvoeren ?

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden