In het najaar 2010 hield de vereniging SOD een enquete onder haar leden. De reden? Binnen de Vereniging was er behoefte om eens te onderzoeken of er nog wel toekomst is voor de SOD. De uitkomsten van het onderzoek zijn eerder op deze plek gepubliceerd. Maar voor wie niet meer weet wat de conclusie was (en ik dat begrijp ik prima), nog even kort de samenvatting:

Ja, binnen het vakgebied bestaat er zeker behoefte aan een Vereniging SOD (ruim 80% gaf dat aan). Maar dan wel een wat activiere, meer zichtbare en toonzettende club. Een club die opkomt voor de belangen binnen het vakgebied en een club die netwerken mogelijk maakt. Maar ook een eigen website heeft. Want een groot gedeelte van de leden was eigenlijk ook wel mening dat de Vereniging SOD een beetje ingeslapen was....

Kortom, de uitkomst was positief, maar de handen moesten wel uit de mouwen. En dat is gebeurd. Sinds begin 2011 is er weer nieuw leven in de Verenging SOD geblazen. De eerste actie was het vormen van werkgroepen, die zich gingen bezighouden met de onderwerpen die de leden, volgens de enquete-uitkomsten, nu missen of erg waarderen.

Zo onstonden er 6 werkgroepen; Visieontwikkeling, Website, Ledenwerving, Profilering, Bijeenkomsten en Communicatie. In het begin bestonden de werkgroepen uit 'overgebleven' regiobestuurders. Maar enkele oproepen bij leden resulteerde ook in nieuwe aanwas. Enthousiast zijn de werkgroepen aan de slag gegaan. Langzaam maar zeker werkten zij toe naar de eerste gelegenheid waarbij de Vernieuwde Verenging SOD naar buiten zou treden. Het jaarcongres op 17 november, waarbij dus niet alllen het 80-jarig jubileum gevierd zou gaan worden, maar de leden ook kennis kunnen maken met 'Het Nieuwe Eland' van de Vereniging.

En er zijn zeker resultaten te melden. Op 17 november presenteert de Vereniging haar visie op de ontwikkelingen in het vakgebied onder de titel 'Informatiespecialisten van Waarde'. Dan gaat ook eindelijk de website www.verenigingsod.nl live, met als doelstelling het delen van kennis, ervaring en opinie. En er ligt een echte ledenwerf-folder klaar. We zijn te vinden op facebook, twitter en linkedin. En het inhoudelijke programma van het congres sluit aan bij het imago dat de SOD voortaan gaat uitstralen: spraakmakend, grensverleggend, uitdagend, normatief, vertegenwoordigend en sociaal!

Een start is gemaakt. Aan u, het vakgebied, het oordeel of de Vereniging SOD op de goede weg is. Kijk om te beginnen maar eens, vanaf 17 november, op de website! Of kom naar de onze stand op het Jaarcongres!

Laat het ons weten!

Weergaven: 319

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 17 November 2011 op 9.02

Kennisdeling is zo belangrijk in deze tijd, de vorm is volgens mij steeds minder belangrijk, als er maar wordt samengewerkt en gedeeld.

Reactie van Eric Kokke op 16 November 2011 op 21.06

@marko  dank je! en met de concurrentie......de doelstelling is in augustus 1931 al opgeschreven :-)

Reactie van Marco Klerks op 16 November 2011 op 20.26

"Dan gaat ook eindelijk de website www.verenigingsod.nl live, met als doelstelling het delen van kennis, ervaring en opinie."

 

Oei, concurrentie... ;-)

 

Het is goed om te zien dat er nieuw elan is bij de vereniging SOD! Succes met het timmeren aan de toekomst!

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden