Hergebruikverzoek index op persoonskaarten

Ik probeer de index op de persoonskaarten beschikbaar te krijgen voor hergebruik. Ik denk dat onderzoekers én archiefinstellingen belang hebben bij deze lijst van overledenen.

Mijn hergebruikverzoek is door BZK afgewezen, ik heb hiertegen bezwaar gemaakt en de volgende stap is een hoorzitting. De communicatie (4 stuks) is terug te vinden op de pagina Hergebruikverzoek index op persoonskaarten.

Aan deze groep wil ik de volgende twee vragen stellen:

  1. Hoe kijkt de archiefwet/het archiefveld aan tegen een archiefbescheiden en een index op dit archiefbescheiden? Is dat een en hetzelfde of zijn het twee aparte zaken?

  2. Zijn er archiefinstellingen die mee willen naar deze hoorzitting om te spreken over het belang van hergebruik van deze index voor archiefinstellingen?

Reacties zijn hier welkom maar ook via bob@coret.org.

Weergaven: 64

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 17 Mei 2023 op 15.16

Een index is m.i. een document in de zin van de Archiefwet. Ik kan me voorstellen dat indien het levende personen zou betreffen je op grond van de AVG een afwijzing zou verwachten. Heb je ook gekeken of de BRP in deze een opening biedt en of het mandaat dat aan het CBG is verstrekt hiermee in overeenstemming is?

Dit zijn zo maar wat punten, die bij me opkomen. Beheer en bevoegdheid zijn twee verschillende zaken. 

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden