U heeft het vast wel meegekregen. Een doelpunt dat onterecht werd afgekeurd op het EK voetbal. Het gebeurde op 19 juni bij Engeland – Oekraïne. In de herhaling was duidelijk te zien dat Oekraïne had gescoord. Een zuivere treffer. Voor het blote oog ging het echter allemaal te snel, want de arbitrage kende geen doelpunt toe. Hoe is het mogelijk dat er anno 2102 nog steeds geen camera op de doellijn staat? 


Twee jaar geleden op het WK: een vergelijkbaar incident. Engeland scoorde, maar ook daar was het de arbitrage ontgaan. Neem eens een voorbeeld aan de tenniswereld. Daar kunnen spelers bij twijfel vragen of er een herhaling komt (maximaal drie keer per set). Een prima regel. De voetbalwereld is al jaren enorm conservatief wat betreft nieuwe technieken. Men wil de charme van het spelletje behouden. Maar moet dat ten koste gaan van een eerlijke strijd? Het is de angst voor het nieuwe. 

Wat als we kiezen voor camera's? Welke regels gaan we daar dan bij maken? Wordt de arbitrage straks overbodig? Er zijn allerlei nog onbeantwoorde vragen. Maar de discussie is in ieder geval weer op gang. En FIFA-voorzitter Sepp Blatter is eindelijk om, zo meldt BNR.nl. Op 5 juli volgt er een beslissing van de internationale commissie voor spelregels.

De angst voor het nieuwe. Ik kom het in mijn werkomgeving ook tegen. Neem nu bijvoorbeeld cloud computing. Het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. Kunnen mijn eigen servers dan helemaal weg? Welke risico's zitten daaraan? Hoe houd ik grip op mijn informatie? Welke wet- en regelgeving bestaat hiervoor? Er zijn vooralsnog meer vragen dan antwoorden. En dat weerhoudt organisaties ervan cloud computing te introduceren. Eerst maar eens kijken wat anderen doen...

De ervaring leert dat vooral ICT-medewerkers terughoudend zijn. Als je je in hen verplaatst, is dat ook wel begrijpelijk. Want ben ik nog wel nodig als cloud-diensten straks het technische beheer overnemen? De kunst is: hoe neem je hen mee in deze verandering? Probeer de vooroordelen te ontkrachten en overtuig hen van het feit dat cloud computing ook vele kansen biedt! Maar besef wel: veranderen gaat niet van de ene op de andere dag. Dat heeft tijd nodig. Net als bij het voetbal.

 

Artikel BNR.nl: http://bit.ly/KkrWEl  

Weergaven: 281

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Marco Klerks op 27 Juni 2012 op 10.56

De vragen die je stelt noem ik niet "angst", maar "zorgvuldig". Ik ben het wel met je eens dat we met z'n allen niet moeten afwachten wat anderen doen, maar actief aan de slag moeten om de pro's en con's van cloud-technologie in kaart te brengen. Bij de (lokale) overheid gebeurt dat m.i. nog veel te weinig en kijken we inderdaad vaak als een konijn in koplampen. De vraag stellen is goed; zoeken naar het antwoord is nóg beter.

Reactie van Yvonne Welings op 26 Juni 2012 op 9.17

Misschien nog een leestip in In Government van juni 2012; Passende regels in de gemeente Zwolle. Reguleren ? Situationeel regelen. (link)

www.focusopkracht.nl

www.detransformatiegroep.nl

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden