Woensdag 3 november j.l. heeft BRAIN de definitieve brief met de visie op de toekomst van het archiefwezen gestuurd naar staatssecretaris Zijlstra/OCW.

Deze brief, met bijlage, is het resultaat van een traject de afgelopen twee maanden, waarbij BRAIN de visie van alle instellingen uit de archiefbranche zo goed mogelijk heeft getracht te verwoorden. Het ministerie zal deze visiebrief, naast andere bronnen, gebruiken als input voor haar nieuwe visie op het archiefbeleid in Nederland. Deze nieuwe visie wordt volgend voorjaar verwacht.

Zie ook: www.archiefbrain.nl

Weergaven: 215

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Rens Fromme op 9 November 2010 op 11.39
Beste Eric,

Broken link is gerepareerd.

Groet,
Rens
Reactie van Eric Burger op 9 November 2010 op 11.33
Hi Rens e.a., fijn dat er aandacht is voor de Archiefvisie brief van BRAIN op dit forum. Mag nu zelf ook weer inhoudelijk meedoen:-)
De 'bijlage', waar het allemaal in staat, heeft een broken link of er is iets anders mis. kan jij die herstellen,
dank,
Eric
Reactie van Rens Fromme op 9 November 2010 op 9.48
Beste Marco en Yvonne,

De komende maanden zal het traject van het benadrukken van het DIV-perspectief door BRAIN voort worden gezet, met name door de nadruk te leggen op innovatieve kant (en dus economische voordeel!) Beiden bedankt voor jullie reacties,

Rens
Reactie van Yvonne Welings op 6 November 2010 op 17.34
@Marco, Zelfs op 19 oktober tijdens de bijeenkomst over de Archiefvisie is het DIV perspectief nog een keer genoemd ! Of het helpt is een tweede.
Kreeg gisteren een mail, misschien heb jij hem ook wel gehad, dat de archiefvisie op linkelin wordt gearchiveerd.
Tot woensdag !!!
Reactie van Marco Klerks op 4 November 2010 op 18.15
Goed verhaal! Bij de discussies die door OCW worden gevoerd heb ik al een paar keer vanaf de zijlijn geroepen dat het DIV-perspectief werd vergeten. Men had het daar alleen over (het ontsluiten van) cultureel erfgoed, terwijl DIV probeert een effectieve informatievoorziening te realiseren ter ondersteuning van de overheid en haar burgers in een omgeving waarin over organisatiegrenzen heen wordt samengewerkt. Ik zie dat BRAIN hier veel meer aandacht voor heeft, met name door ook MinBZK erbij te betrekken.

Nog één puntje ter verbetering: Er wordt mijn inziens voortdurend gezegd dat archieven belangrijk zijn, maar er wordt onvoldoende duidelijk gemaakt waarom ze belangrijk zijn. Dat miste ik met name in het stukje "Welbegrepen eigenbelang".

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden