Openbare review MDTO start 1 april

Het Nationaal Archief ontwikkelt een norm voor metadatering voor alle overheden: Metagegevens voor Duurzaam Toegankelijke Overheidsinformatie (MDTO). Om MDTO verder te verbeteren, hebben we uw hulp nodig.

 

Doe mee!

U kunt reageren vanaf 1 april. Dan publiceren we conceptversies van een aantal modules ter review op het Kennisplatform Metadata, van het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA). Reageren kan tot 1 mei 2020.

 

Onderwerpen van de review zijn:

  • het informatiemodel
  • het XML schema
  • de koppelvlakspecificatie.

 

Verwerken input

Ingediende opmerkingen worden verwerkt in een nieuwe versie van de modules. De tijd die hier voor nodig is hangt af van de aard en hoeveelheid van de opmerkingen.

 De nieuwe versie van MDTO wordt in het najaar ter vaststelling aangeboden aan de Standaardisatieraad van het Nationaal Archief. MDTO is dan een norm van het Nationaal Archief, bruikbaar voor de hele overheid.

 

Meer over MDTO

MDTO is de opvolger van het Toepassingsprofiel Metagegevens Lokale Overheden (TMLO) en vervangt tevens het Toepassingsprofiel Metagegevens Rijksoverheid (TMR).

Meer informatie over de ontwikkeling van MDTO is te vinden in een recent artikel in Od-magazine, beschikbaar op de website van het Nationaal Archief.

Weergaven: 53

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Yvonne Welings op 20 Maart 2020 op 18.20

Tja, waarom communiceert VNG Realisatie niet naar gemeenten? In 2012 hebben wij als B5 al gevraagd om een metadataset aan KING. Dit hebben ze toen doorgeschoven aan Archief2020. Werkelijk ik kan deze gang van zaken niet begrijpen, acht jaar te laat.

Reactie van Corinne Boeijinga-Hubers op 20 Maart 2020 op 16.50

MDTO is bruikbaar voor de hele overheid. De input van de leden van dit forum is daarom belangrijk. Doe mee vanaf 1 april.

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden