De blog van Doxis (7)

Hoe kan ik me voorbereiden op Wet open overheid?

De Wet open overheid (Woo) vraagt om andere manieren van denken. Overheidswerk wordt transparanter en de informatie moet op orde zijn. Reden te meer om als organisatie goed na te denken; hoe vlieg ik dit vraagstuk aan? Ofwel, hoe zorg ik ervoor dat ik Woo–⁠proof word?



Maak gebruik van het momentum.



De Woo implementeren lastig? Denk niet in risico’s…

Doorgaan

Toegevoegd door Doxis op 22 Februari 2022 op 14.07 — Geen reacties

Wet Open Overheid: maak gebruik van het momentum!

Wet Open Overheid: maak gebruik van het momentum!

Misschien wel hét woord van het jaar 2021: de kinderopvangtoeslagaffaire. Het rapport 'Ongekend Onrecht', de Rutte doctrine, een meer transparante overheid, 'Open op Orde': allemaal termen die de afgelopen tijd talloze keren de revue passeerden. Het is duidelijk dat er iets moet veranderen om het tij te keren.

Door: Thomas de Beer,…

Doorgaan

Toegevoegd door Doxis op 22 Juli 2021 op 13.30 — 1 commentaar

Hoera, we zijn live met ons kwaliteitszorgsysteem! En nu? - laatste deel blogserie Kwaliteitssysteem

In de vorige blogs spraken we al uitgebreid over nut en noodzaak van een kwaliteitszorgsysteem en hoe deze geïmplementeerd wordt. In het vierde en laatste deel gaan we specifiek in op het borgen van het gebruik van een kwaliteitszorgsysteem en het proces rondom de kwaliteit van informatiebeheer. Want eenmaal live begint de echte uitdaging!

Een moderne informatieprofessional kan niet…

Doorgaan

Toegevoegd door Doxis op 8 Juni 2021 op 12.00 — Geen reacties

Hoe pak je de implementatie van een kwaliteitszorgsysteem aan? - deel 3 blogserie Kwaliteitssysteem

In een tijd waarin informatie hét belangrijkste kapitaal is kan de moderne informatieprofessional niet zonder een goed kwaliteitssysteem. Maar hoe pak je de implementatie van een kwaliteitszorgsysteem eigenlijk aan? Alwin De Schepper, accountmanager bij Doxis legt het uit.In een tijd waarin informatie hét belangrijkste kapitaal is kan de moderne informatieprofessional niet zonder een goed kwaliteitssysteem. Maar hoe pak je de implementatie van een kwaliteitszorgsysteem eigenlijk aan?…

Doorgaan

Toegevoegd door Doxis op 11 Mei 2021 op 10.00 — Geen reacties

Wat is de functie van een kwaliteitszorgsysteem? - deel 2 blogserie Kwaliteitssysteem

In een tijd waarin informatie hét belangrijkste kapitaal is kan de moderne informatieprofessional niet zonder een goed kwaliteits(zorg)systeem. Maar wat is eigenlijk de functie daarvan en waarom heeft elke organisatie het nodig? Bart Suers van Key2Control legt het uit.

Een moderne informatieprofessional kan niet zonder een goed kwaliteitssysteem. Die boodschap stond centraal in het…

Doorgaan

Toegevoegd door Doxis op 29 April 2021 op 10.00 — Geen reacties

Waarom je de kwaliteit van het informatiebeheer wilt meten - deel 1 blogserie Kwaliteitssysteem

In een tijd waarin informatie hét belangrijkste kapitaal is kan de moderne informatieprofessional niet zonder een goed kwaliteitssysteem. Het is belangrijk om de kwaliteit van het informatiebeheer te meten, maar waarom eigenlijk?

Die boodschap stond centraal in het recente webinar voor informatieprofessionals van Doxis en Key2Control. Hier vertelden we hoe het op KIDO gebaseerde Kwaliteitssysteem informatiebeheer in Key2Control werkt en hoe Doxis…

Doorgaan

Toegevoegd door Doxis op 13 April 2021 op 10.00 — Geen reacties

‘Hotspotmonitor’ als leidraad voor uitzonderlijke situaties

Hoe ga je als overheid om met uitzonderlijke gebeurtenissen met grote impact, waarvan de weerslag eigenlijk separaat zou moeten worden vastgelegd? Ook als die weerslag bijvoorbeeld buiten de Selectielijst valt. Hoe bepaal je of een gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld het coronavirus, dermate belangrijk en uitzonderlijk is dat je daarvan de documentatie rondom beslissingen, proces en afronding, maar ook alle andere maatschappelijke uitingen wilt registreren en bewaren? Precies om die reden heeft het… Doorgaan

Toegevoegd door Doxis op 30 April 2020 op 16.22 — Geen reacties

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden