Marleen Dietz
  • Zaltbommel
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Marleen Dietz

  • Yvonne Welings

Discussies van Marleen Dietz

verkeerde termijnen

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Marius Jansen 1 Sept. 10 Antwoorden

Tamelijk nieuw in de waardering-business word ik geconfronteerd met een lijsten van te vernietigen stukken waarbij vooral 'praktisch 'is omgegaan met bewaartermijnen.  Het gaat hier om achterstallig…Doorgaan

 

De pagina van Marleen Dietz

Recente activiteiten

Marius Jansen heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Denk niet dat dit niet dat dit de kernvraag is van Marleen. Die heeft betrekking op achterstanden in vernietiging die worden opgevoerd in bijvoorbeeld V-lijsten 2021, maar hadden al in 2015 vernietigd moeten zijn. Voor de toekomstige gebruiker wordt…"
1 Sept
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Marleen, een actueel punt wat nu bij gemeenten speelt. Vele gemeenten gaan over op Office365,  we hebben gemerkt dat het niet lukt de selectielijst dan toe te passen. "
1 Sept
Marleen Dietz heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Ook met deze fijne praktische adviezen ga ik aan de slag, dank jullie wel daarvoor"
1 Sept
Rens heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Wat ik hier nog mis in de discussie is dat er als onderdeel van het vernietigingsproces meestal nog gecontroleerd wordt of de informatie echt weg kan. Soms zijn er bijzondere omstandigheden die het nodig maken om de informatie toch nog iets langer…"
31 Aug
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Een aspect dat hier niet benoemd wordt, is dat verschillende zaaktypes een kortere bewaartermijn hebben dan een jaar. Ere wie ere toekomt, Ruud van Willigen van de gemeente Dongen heeft dat voor zijn gemeente helemaal uitgezocht, andere gemeenten in…"
30 Aug
Marleen Dietz heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Nogmaals dank!"
20 Aug
Jan-Jaap Fleurke heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Dus een document wat in 2011 vernietigd had moeten worden,  wordt niet gezet in een aparte 'aanvulling op de V-lijst van 2011'  maar gezet bij de stukken op de lijst V-2021, omdat dat het jaar van vernietiging is. Dat is een te…"
19 Aug
Marleen Dietz heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Dank voor jullie reactie!  Dus een document wat in 2011 vernietigd had moeten worden,  wordt niet gezet in een aparte 'aanvulling op de V-lijst van 2011'  maar gezet bij de stukken op de lijst V-2021, omdat dat het jaar van…"
19 Aug
Denny Schouten heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Hallo Marleen, In aanvulling op Jan-Jaap: het dossier/stuk is niet vernietigd in het jaar waarin het zou moeten zijn vernietigd. Ik zou het alleen al daarom niet opnemen op een oude lijst. Dan lijkt het namelijk of het wel tijdig is vernietigd,…"
19 Aug
Jan-Jaap Fleurke heeft gereageerd op discussie verkeerde termijnen van Marleen Dietz
"Hoi Marleen, Ook ik kom dit regelmatig tegen. Wij hebben een fysieke werkvoorraad die we nog moeten archiveren. En dan kom ik stukken en dossiers tegen die bijvoorbeeld op de vernietigingslijst van 2018 hadden moeten staan. Maar aangezien ze daar…"
19 Aug
Marleen Dietz heeft een discussie geplaatst

verkeerde termijnen

Tamelijk nieuw in de waardering-business word ik geconfronteerd met een lijsten van te vernietigen stukken waarbij vooral 'praktisch 'is omgegaan met bewaartermijnen.  Het gaat hier om achterstallig onderhoud. Veel stukken die daarop vermeld worden, hadden al jaren eerder vernietigd moeten worden. Nu lijkt mij dat dit hersteld moet door sowieso wél het correcte vernietigingsjaar aan te geven (en niet het praktische) en al deze documenten in  aanvullingen (gesorteerd op jaar) op eerder…See More
19 Aug
Yvonne Welings heeft een reactie achtergelaten voor Marleen Dietz
"Beste Marleen,   Van harte welkom op het Breed netwerk.   Wij zouden het leuk vinden wanneer je actief deelneemt aan discussies. Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar, dat doen we al sinds 2007! Je kunt ook lid…"
1 Apr
Marleen Dietz is nu lid van BREED - over de grenzen van informatie
1 Apr

Profielgegevens

About me
Geïnteresseerde archivaris / collectiebeheerder

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 1 April 2021 om 9.12 zei Yvonne Welings...

Beste Marleen,

 

Van harte welkom op het Breed netwerk.

 

Wij zouden het leuk vinden wanneer je actief deelneemt aan discussies. Op dit platform delen we informatie op ons vakgebied met elkaar, dat doen we al sinds 2007! Je kunt ook lid worden van verschillende groepen zoals Open the black box, e-depot, privacy en security, toezicht, data en archivering, kwaliteitsgroep informatie management, opleidingen, vacatures, Zaakgericht werken, de nieuwe Omgevingswet 2022, waardering en selectie en open data.

 

Een keer per maand ontvang je onze nieuwsbrief.

 

Met vriendelijke groet,

 

redactie BREED

 
 
 

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden