Dick Bunskoeke
  • Man
  • Assen, Drenthe
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Dick Bunskoeke

  • Bert Kampinga
  • Hanneke van Aalst
  • Henri Achterkamp
  • Chido Houbraken
  • Yvonne Welings
 

De pagina van Dick Bunskoeke

Recente activiteiten

Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie Scope van "Archiefbescheiden" in Archiefwet van Jeroen van Luin
"Ik ben het helemaal eens met iedereen die de term archiefbescheiden toepasbaar acht. Dat laat onverlet dat we moeten nadenken over de uitwerking in digitale vorm. Analoog hebben we jarenlang gewerkt aan de precisering van artikel 3 van de wet (goede…"
19 Jun
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op blogbijdrage VNG model Archiefverordening 2017 en aanhangende modellen van Yvonne Welings
"Hoewel de ledenbrief anders doet vermoeden, staat in het model voor de Archiefverordening volgens mij wel een onderdeel waarbij de raad zich in strijd met het dualisme bemoeit met de uitvoering door het college. In artikel 2 wordt bepaald hoe de…"
9 Mei
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie Oneigenlijke vernietiging van bewijslast door CdK Drenthe ? van Yvonne Welings
"Dit vraagt om een reactie van de betreffende provinciearchivaris. Tussen de zomer van 2007 en april 2010 was de organisatie EuroChamp in Assen in opspraak. De vraag was of er strafbare feiten zijn begaan en of daarom subsidiebedragen aan…"
3 Apr
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie Wat vernietigen aan metadata? van Eric Burger
"Wanneer het mogelijk is om documenten te verwijderen, wat in sommige systemen echt wel kan, en de metagegevens worden gebruikt om te kunnen genereren wat er is vernietigd, dan blijft alleen de vraag naar privacy in verband met die metagegevens.…"
6 Jun 2016
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie vervangingsbesluit College (op basis archiefwet) vs. AMVB Burgerlijke stand van Niels Schelstraete
"Volgens mij zijn veel buitenlandse akten authentieke afschriften van originele akten. Deze kunnen in ieder goedgekeurd proces van vervanging worden vervangen door een scan. In een aantal gevallen is het zelfs aan te raden om te vervangen, omdat de…"
8 Apr 2015
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie Van archiefinspecteur tot auditor ? van Yvonne Welings
"@Mike Dat van die slager en zijn eigen vlees moeten we maar eens uit de discussie halen, want het wordt te pas en te onpas gebruikt. Er zijn verschillende niveaus van keuren of controle:   1) Een werknemer controleert zijn eigen werk…"
8 Dec 2014
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie vraag over RODIN van Marc Bonnes
"@ Yvonne en Marc Dat is juist, maar beide hebben dezelfde origine en voor beginners zou ik maar starten met de generiekere ED3 (versie 2, waar onder A 3.3 het punt van Marc staat: zie de conversietabel achterin). De NEN-ISO 16363 bevat geen…"
7 Mei 2014
Dick Bunskoeke heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
22 Apr 2014
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie Een nieuwe kijk op recordsmanagement - interessant artikel van James Lappin van Eric Burger
"@Eric Mee eens, maar het is ook vooral een "shift of responsibilities". Waar de maatschappij steeds meer de overheid(sdienaren) wil afrekenen is het een natuurlijke houding van die overheid(sdienaren) om de controle over het bewijs naar…"
4 Apr 2014
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie Dossierinventaris verplicht? van Madelon Pirruccio
"@Yvonne Het bewerken van toegangen op analoge archieven is iets dat soms stil lijkt te staan. Dat is ook de reden voor de oudere verwijzingen op de LOPAI site. Inderdaad zijn dit soort aanwijzingen nu aan BRAIN, want daar houden toezichthouders zich…"
7 Mrt 2014
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie Stukken burgerlijke stand en substitutie van Rob Haans
"@  Jean-Luc en RobHet waarom zit hem in de beheeromgeving die nodig is voor het alleen in digitale vorm bijhouden van de burgerlijke stand. Daar wordt kennelijk minder zwaar aan getild bij het dubbele exemplaar, omdat er immers altijd nog weer…"
2 Okt 2013
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie Verplichte metadata voor vervangingsbesluit van Jean-Luc Rouvroye
"Vergelijk ook de NEN-ISO 23081-2:2009, hoofdstuk 9.5: De metagegevensgroep met betrekking tot geschiedenis van activiteiten documenteert het spoor van eerdere archiefbescheiden, activiteiten of andere acties ten aanzien van zowel de entiteit…"
8 Nov 2012
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie RODIN: handige wegwijzer in digitale wereld van Arjan de Vries
"@Marco Volgens mij maakt het niet uit om wat voor soort informatie het gaat. Soms zijn b.v. metadata zeer beperkt en generiek bekend: ze vertellen dan alleen om wat voor soort informatie het gaat. Soms moet je ze actief toekennen omdat de…"
1 Jul 2010
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie RODIN: handige wegwijzer in digitale wereld van Arjan de Vries
"Volgens mij is het niet zo dat er een andere lading wordt gegeven, maar veeleer dat er op een duidelijke wijze verband gelegd wordt tussen de aangehaalde bronnen en algemeen geldende archiefvoorschriften. Dat schept geen verwarring, maar kan juist…"
21 Jun 2010
Dick Bunskoeke en Henri Achterkamp zijn nu bevriend
10 Aug 2009
Dick Bunskoeke heeft gereageerd op discussie Basis archiefcode in gemeentelijk digitaal archief. van Henk van der Meer
"Dat heb ik ook begrepen Yvonne. Vooralsnog is die lijst er echter nog niet. Misschien zijn op basis van de taken van gemeenten voldoende eensluidende processen (met bijbehorende stukken) te benoemen die ook in de praktijk zo blijken te lopen.…"
10 Aug 2009

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 10 Augustus 2009 om 10.45 zei Leon van Oosterom...
Dick, van harte welkom op Breed.

met vriendelijke groet
Leon van Oosterom
Op 10 Augustus 2009 om 9.31 zei Yvonne Welings...
Dag Dick,

Van harte welkom.

Groet

Yvonne Welings
 
 
 

© 2017   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden