Over de website

Historie
Het online platform BREED kwam in 2008 tot stand vanuit de behoefte om de samenwerking te bevorderen tussen Brabantse gemeenten op het gebied van informatie- en archiefbeheer. Noord-Brabant bleek een goede voedingsbodem te zijn voor de online uitwisseling van ideeën. Al gauw wilden ook geïnteresseerden van buiten de regio aansluiten. Het platform is sindsdien uitgegroeid tot het online platform dat we vandaag kennen. Al ruim 2.000 vakgenoten hebben een account en dagelijks verschijnen er nieuwe discussies, blogs, reacties en/of andere content op de site.

 

Doel en functionaliteit
Deze website richt zich op professionals in het archief- en informatiewerkveld bij de (semi-)overheid. Zij kunnen elkaar hier online ontmoeten en kunnen hier kennis en ervaring uitwisselen. We stappen over de grenzen van onze eigen organisaties heen. Hierdoor kunnen we samen de informatiehuishouding bij de gehele (semi-)overheid verbeteren. Door elkaars kennis en ervaring te benutten kunnen verbeteringen sneller en effectiever gerealiseerd worden.

De belangrijkste onderdelen van deze website zijn:

  • Het forum, welke vooral geschikt is om vragen te stellen en/of reacties uit te lokken. Diverse vakgenoten van verschillende organisaties zijn bereid om, als zij het antwoord denken te hebben, dit met jou te delen.
  • De blogs, welke vooral geschikt zijn om kennis en ervaring die je hebt opgedaan pro-actief te delen met anderen. Zo kun je vakgenoten inspireren om ook aan de slag te gaan met een bepaalde ontwikkeling of aanpak.
  • De groepen zijn in feite deel-fora's waar rondom een specifiek thema diverse discussies worden gevoerd. Als een van deze thema's interessant vindt, dan kun je lid worden van zo'n groep en mee de diepte induiken.
  • De gebeurtenissen, waarin congressen, seminars en andere bijeenkomsten worden aangekondigd.
  • De video's, waar vakinhoudelijke filmpjes van o.a. Youtube en Vimeo geplaatst kunnen worden.
  • De vacatures, waar je terecht kunt als je op zoek bent naar personeel of juist zelf op zoek bent naar een baan. Ook als je een interessante vacature tegenkomt op een website, dan kun je deze hier vermelden. Misschien help je een vakgenoot aan een baan!

 

Copyright en privacy
Wij hanteren als principe dat iedere deelnemer aan het online platform zelf eigenaar en dus zelf verantwoordelijk is voor hetgeen hij (of zij) plaatst. Wij censureren niet, tenzij er aanstootgevende of overlastgevende (bijv. spam) content wordt geplaatst, of wanneer het onderwerp niet aansluit op de doelstelling van de platform. Wij voeren ook geen wijzigingen uit op datgene dat door anderen geplaatst is, met als uitzondering dat wij soms foutieve linkjes cq URL's corrigeren. In dergelijke uitzonderingsgevallen zullen wij altijd de desbetreffende persoon op de hoogte brengen.

Klachten over auteursrechtelijk beschermd materiaal kunnen gemaild worden naar breednetwerk@gmail.com. Mogelijk gaan wij dan over tot verwijdering van de desbetreffende content, waarvan de plaatser uiteraard op de hoogte wordt gesteld.

Over deelnemers aan het forum worden persoonsgebonden informatie vastgelegd. Het gaat dan vooral om de gegevens die je zelf kunt raadplegen en wijzigen bij de instellingen. Wij delen deze gegevens nooit met derden. De gegevens worden in de cloud bewaard door onze leverancier Ning.com. Dit is een Amerikaans bedrijf en valt dus onder de Patriot act.

 

Heb je nog vragen over de website? Neem dan contact met ons op!

 

<<< terug

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden