Het RATilburg acquireert momenteel een archief van een plaatselijk architect. Een uitgebreid en volledig archief met projectendossiers, te groot om in z'n geheel te acquireren. We gaan aan de slag met een beredeneerde selectie op dossierniveau: welke werken van betreffende architect zijn van belang geweest voor de architectuur in de stad, zijn eigen ontwikkeling.... enz. Hiervoor worden een aantal (inhoudelijk) deskundigen gevraagd. Kan iemand mij wijze raad geven over eventuele verdere selectie ter verwijdering (ik denk daarbij aan b.v. naast financiële administratie aan werktekeningen,.. ) Wie heeft eerder met dit bijltje gehakt?

Weergaven: 84

Berichten in deze discussie

Hoi Mirjam,

op dit moment is het NAI (Nederlands Architectuur Instituut) ook bezig met een bewerking van zijn archieven, mogelijk dat zij er ook ideeen over hebben?
ha Bas, sorry dat ik zo laat reageer, ik heb m'n BREED pagina niet zo goed onderhouden :)
Inmiddels heb ik zo her en der rondgeneusd en ben ik natuurlijk bij het NAi uitgekomen. Ik heb daar zelf enkele jaren gewerkt -alweer een hele tijd geleden- en dus wel enige ervaring met dit soort klussen opgedaan. Echter: ik was benieuwd of er misschien nieuwe inzichten zijn en ook was ik (ben ik nog steeds) benieuwd hoe e.e.a. bij gemeentearchieven gaat, wat de ervaringen daar zijn. Vergelijking van selectiecriteria van een paar 'gemiddelde' architectarchieven bij het NAi, en het oude vertrouwde boerenverstand en niet te vergeten een limiet aan het aantal over te dragen meters, hebben een aantal pragmatische oplossingen gebracht. Morgenavond gaan we hoop ik, met de familie en een aantal 'inhoudelijk' deskundigen (architect, historicus, lid monumentencommisie e.d.) besluiten welke werkdossiers en welke 'persoonlijke' dossier (zijn maatschappelijk leven) we gaan acquireren. Een spannend en leerzaam proces.

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden