Hallo allemaal,

 

Een recente uitdaging die zich hier weer aandoet draait om de bewaar dan wel vernietigingstermijnen van de Omgevingsvergunning in relatie tot de BAG.

 

Uit de lijst brondocumenten van de BAG maak ik op dat een verleende vergunning dan wel een wijziging of intrekking van een verleende vergunning een brondocument is.

 

Nu staat in het "Ontwerp aanpassing selectielijst archiefbescheiden (....)" van dd 28 februari op pagina 8, bij punt 13 "Intrekking en niet doorgaan van zaken van eenvoudige aard" een passage: bescheiden, die deel uitmaken van zaken die geen doorgang hebben gevonden of werden ingetrokken voordat daarop werd beslist of gevolgen daaruit voorvloeiden V3 jr.

---- met uitzondering van die bescheiden die vermeld staan onder 2.7 Verguningen etc. onderdeel uitmaken van een zaak, die een bronducment oplevert in het kader van de BAG ----

En onder 2.7 pagina 5 staan onze wabo onderdelen sloop, bouw, monumenten, milieu, aanleg.

Moet dit geinterpreteerd worden dat alle aanvragen omgevingsvergunningen met een sloop, bouw, monumenten, milieu of aanlegactiviteit altijd bewaard moeten blijven ongeacht op ze:

- ingetrokken zijn door de aanvrager zonder dat ze in behandeling zijn genomen

- ingetrokken zijn door de aanvrager tijdens de behandeltermijn

- geweigerd zijn

- etc.

 

Of zie ik dit verkeerd?

 

Wie heeft zich hier al in verdiept en kan mij hiermee helpen?

 

Alvast dank voor jullie reactie!

Mariska

 

VNG ontwerp selectielijst: februari 2011



Weergaven: 1034

Berichten in deze discussie

Dag Mariska,

 

In de versie van de herziene selectielijst voor gemeentelijke en intergemeentelijke organen die momenteel ter inzage ligt staat het als volgt geformuleerd: "Een ingetrokken vergunning dient blijvend te worden bewaard als het een brondocument in het kader van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) betreft" (Hoofdstuk 2 punt 7 op blz. 18)

Als brondocument voor het gebouwenregister is o.m. aangewezen: "een beslissing tot verlening van een vergunning of andere publiekrechtelijke toestemming voor het bouwen, veranderen of slopen van een pand of verblijfsobject, alsmede de wijziging of intrekking daarvan".

Uit deze omschrijving blijkt dat er sprake moet zijn van een besluit. Dus als de aanvraag wordt ingetrokken voor er sprake is van een besluit dan is er dus geen sprake van een brondocument.

Verder blijkt uit bovenstaande omschrijving van brondocument dat er sprake moet zijn van een beslissing tot verlening van een vergunning. Een weigering van een vergunning is derhalve ook geen brondocument.

 

groet.

Henk

Hallo Mariska en Henk,

 

Als toevoeging zou ik willen plaatsen dat indien een aanvraag geweigerd wordt en hieruit een bezwaar- of beroepschrift ontstaat en ontvankelijk en gegrond wordt verklaard, de  geweigerde aanvraag wèl bewaard moet worden ivm precedentwerking of herziening/aanpassing van het beleid.

groeten,

Henry

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden