vacature Adviseur digitale duurzaamheid bij Stadsarchief Breda

De gemeente Breda maakt de stap naar digitaal werken en daarmee ook naar duurzame digitale opslag van informatie bij Stadsarchief Breda. Daarbij is nog het nodige werk te verzetten. Zoals het inrichten van een e-depot binnen de kaders van de digitale architectuur van de gemeente. En te regelen dat archiving by design als concept wordt geaccepteerd en in de praktijk wordt uitgevoerd. De gemeente staat open voor verandering en jij maakt daar gebruik van: je adviseert gevraagd en ongevraagd, je geeft instructies en je ondersteunt daar waar nodig.

Je gaat aan het werk bij Stadsarchief Breda. Je werkt dus voor de gemeente en voor de stad. Enerzijds zorg je er voor dat digitale informatie van de gemeente, die voor langere tijd bewaard moet worden, straks duurzaam kan worden opgeslagen in het e-depot van het stadsarchief. Anderzijds regel je ook dat digitale informatie van bedrijven, instellingen etc. uit de stad, die aan het stadsarchief wordt aangeboden, een plek gaat vinden in datzelfde e-depot. Om dat allemaal geregeld te krijgen adviseer je over strategische en tactische vraagstukken op het gebied van digitale duurzaamheid en duurzame toegankelijkheid. Realiseer je dat we de eerste stappen hebben gezet, maar dat er nog veel te organiseren is: de inrichting van het e-depot; de koppeling van het depot met gemeentelijke systemen; het toegankelijk maken van de opgeslagen informatie; het opstellen en bewaken van richtlijnen.

Je hebt kennis van en het liefst ervaring met het verwerken van digitale overheidsinformatie. Je weet van methoden en technieken, van metadatering en datamapping. Je kunt ontwikkelingen vertalen naar diensten. Je weet wat het is om projectmatig te werken. Je hebt gevoel voor verhoudingen binnen een gemeentelijke organisatie.

https://www.werkeninwestbrabant.nl/vacatures/adviseur-digitale-duurzaamheid-bij-stadsarchief-breda/?cn_channel=2

#vacature / #gemeentebreda / #bredabrengthetsamen

Weergaven: 259

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden