Het scancentrum van gemeente Lelystad ondervindt dagelijks storingen bij scanning en processing. Omdat wij zoeken naar een structurele oplossing in de toekomst zijn wij gestart met een inventarisatie van de hardware waarop de scanners zijn aangesloten. Wij zijn nu opzoek naar documentatie waarmee wij een analyse kunnen maken om te kunnen vaststellen waar de problemen aan toe te schrijven zijn. 

Vanuit de inventarisatie komt duidelijk naar voren dat er verschillen zijn qua aansluitingen, PC's, Netwerkkaarten en schijfruimte. Zijn er aan de hand van de inventarisatie al conclusies te trekken?

Mijn vraag is of er binnen BREED informatie voorhanden is om dit te kunnen uitvoeren. Mooi zou zijn als er op voorhand iets gezegd kan worden over de configuratie. Het gaat in alle gevallen om scanners:  Fujitsu 5750c. 

Inventarisatie van PC scancentrum

 

PC

Leeftijd/afschrijving

Intern geheugen?

Processor/ snelheid

Netwerkkaart

Schijfruimte harde schijf beschikbaar t.a.v. scanning?

Koppeling met

Scanners Fujitsu 5750c

Leeftijd/afschrijving

 

Opmerking ICT

WG-9007

14-08-2009/14-08-2012

3 GB

2.5 GHZ

Intel 82567LF-3

D:\ 119 GB

5

2009/2012

 

WG-9008

05-02-2009/05-02-2012

3 GB

2.5 GHZ

Intel 82567LF-3

D:\ 119 GB

4

2009/2012

 

WG-0035

20-12-2010/20-12-2013

3 GB

3.0 GHZ

Intel 82567LF-3

D:\ 193 GB

3

2010/2013

 

WG-7011

13-02-2007/13-02-2010

2 GB

133 MHz

Nvidia Nforce

D:\ 11 GB

2

2007/2010

 

WG-8002

27-05-2008/27-05-2011

2 GB

100 MHz

Nvidia Nforce

D:\ 60 GB

1

2008/2011

Weergaven: 493

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dag Johan,

ik ben absoluut geen techneut, maar kijkend naar de specs is mijn eerste reactie: wschl komen de problemen het meest vaak voor bij de stations met de laagste processorsnelheid en het minste intern geheugen. Klopt dat? Hardwarematig zijn dat namelijk de stations die het meeste moeite hebben met de verwerking van grote hoeveelheden data tegelijk. Maar uiteindelijk gebeurt de meeste dataverwerking via het netwerk, en dan is de aansluiting op het netwerk van belang. En mijn kennis is te beperkt om iets te zeggen over Nvidia en Intel ;-)...

Dank je Bas, ik vermoed ook dat de oorzaak bij de processing capaciteit ligt. We kunnen er niet echt een uitspraak over doen. Een andere oorzaak moeten we misschien zoeken bij de configuratie van de pc's. Er draaien op deze werkstations nog een aantal programma's. Aan ict zullen we nog vragen hoeveel bandbreedte er beschikbaar is op het netwerk. In 1e instantie gingen we uit van de scanners en pc's die verouderd zouden zijn. We hebben nog het een en ander uit te zoeken voordat weeen gefundeerde uitspraak kunnen doen.

Beste Johan,

Ik verwacht eigenlijk niet dat de processors of het geheugen de bottleneck zijn (ik ga er daarbij even vanuit dat de 100 en 133 MHz, die ik nu zie een weergave / tikfoutje zijn). De Fujitsus gaan al even mee en deze heb ik op veel minder krachtige pc's keurig zien werken.

Een aantal bijzondere bottlenecks die ik al eens tegengekomen ben:

1. Deze scanners kunnen zowel via USB als SCSI worden aangesloten, waarbij chipsets en driver ondersteuning veel invloed hebben op de snelheid.

2. Wat betreft netwerk snelheid ben ik al eens tegengekomen dat er voldoende bandbreedte was, maar dat de latency voor problemen zorgde (in combinatie met Kofax in dit geval). Veel software pakketen kunnen zo worden geconfigureerd dat ze de beelden eerst lokaal op slaan wat in bepaalde gevallen het probleem oplost. 

3. Virusscanners willen ook nog wel eens roet in het eten gooien.

Kun je misschien iets meer vertellen over de oplossing die je gebruikt? Welke software gebruiken jullie bijvoorbeeld? Op welke resolutie scannen jullie en met welke kleur diepte?

Beste Mattijs, bedankt voor jouw inbreng. Momenteel worden er nog meer gegevens verzameld. De software waarmee scanning wordt uitgevoerd is Capture. De inrichting wordt momenteel zoveel als mogelijk via batch ingesteld waarbij er voor een aantal poststromen er automatisch een aantal standaard metagegevens worden meegegeven. Dit is iets wat we verder gaan ontwikkelen. We kampen nog wel met het vastlopen van pc/scanners. Met name als er met kleur gescand wordt. Je ziet dat daar een bottleneck ontstaat. Ik kom hier zo snel mogelijk op terug. Groeten Johan

Hallo Johan, kun je mischien iets meer vertellen over het soort storingen dat je tegenkomt? 

Komen bestanden niet aan in het DMS? of zijn ze van slechte kwaliteit? Vertraagd het netwerk tijdens het optreden van de storingen?  

Hebben jullie een onderhouds contract voor de scanners?

In het verleden heb bij een print en kopieer bedrijf gewerkt. Wij hadden vaak problemen met het papier transport van de kopieermachines. Dit was normale slijtage van onderdelen door het enorme volume van het aantal prints dat we maakten. 10.000 prints in een week was geen uitzondering. 

Door het slijten van papier transport rollen gingen deze soms slippend over het papier. Waardoor de hele machine vastliep. Ook in een scanner zitten transport rolletjes. Het kan zijn dat een scanner slipt en het origineel wel doorvoert.  Dan heeft je resultaat dus rare vormen en sleepsporen. De slijtage van die rollen is meestal niet met het oog te zien.    

Een ander probleem wat we ooit hadden was het enorm vertragen van het netwerk tijdens het printen van grote kleuren opdrachten. Er bleek toen oude netwerk hub in  tussen de computers en de printers te zitten.  Een hub stuurt alle  data  van elke pc naar alle aangesloten apparaten dus ook naar de apparaten die er niets mee doen.  Dit in tegenstelling tot een switch die de netwerk pakketjes allen naar het apparaat tuurt die het nodig heeft.  

Toen de hub vervangen was door een hele degelijke switch waren de netwerk problemen voorbij  en konden we veel sneller printen.  

Een ander probleem kan het geheugen gebruik zijn van de scan pc's. Als door een een of andere reden het geheugen voloopt zullen de machines de swap ruimte op de harde schijf gaan benaderen. Dit is ongeveer 100 keer langzamer dan het geheugen wat dus weer tot hele andere problemen kan leiden.  

De configuratie zegt in dit geval niet zoveel.  

Heeft het scancentrum in het verleden wel goed gewerkt?  Sinds wanneer is niet goed en is er in die tijd iets aangepast?

Succes met het uitzoeken van de problemen.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden