In ons zaaksysteem hebben we enige tijd geleden een aantal documenttypen gedefinieerd. Deze lijst hebben we destijds losjes op de NEN 2084 gebasseerd. Nu zijn we op dit moment bezig om de omgevingsvergunning zaakgericht op te lossen. Vanuit dit project werd ik erop gewezen dat ons lijstje niet voldoet aan het RGBZ.

 

Mijn eerste reactie was dat het RGBZ alleen definieert dát er documenttypen zijn, maar niet wélke. Vervolgens werd ik gewezen op deze site van InfoMil. Hmmm.... Misschien was het tijd om mijn RGBZ-kennis weer wat op te frissen...

 

Ik ben gaan zoeken en ik vond dat er inderdaad hiervoor een domeintabel is. De typen die hierin staan komen echter niet overeen met de typen die InfoMil geeft. De domeintabel stamt ook al uit 2010, dus misschien is er een actuelere versie in omloop...

 

Ik ben verder gaan zoeken. Bij de doorontwikkeling van het RGBZ tref ik de zelfde tabel uit 2010 aan. Ik vind echter ook dat in 2012 een werkgroep een voorstel heeft behandeld over de aanpassing van de documenttypen. Welk besluit op dit voorstel is genomen kan ik niet achterhalen. Wat mij wel al direct opvalt is dat in het voorstel 'Tekening (technisch)' wordt vervangen door 'Technische tekening', terwijl InfoMil nog 'TEKENING (TECHNISCH)' hanteert. (Verschil in gebruik hoofdletters is ook leuk.)

 

Ik graaf verder en kom terecht bij de RGBZ achtergrondinformatie. Ik vind daar stukken die vermoedelijk tussen KING en NEN zijn uitgewisseld. Ook hierin worden wijzigingen voorgesteld voor de RGBZ-documenttypen, maar eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer.

 

Heeft iemand wel de meest actuele, geconsolideerde RGBZ-domeintabellen?

Weergaven: 657

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden