ISO 13008:2012 is een standaard die begeleiding biedt bij het omzetten van digitale informatieobjecten van het ene naar het andere formaat (conversie) of het overzetten van informatieobjecten naar een andere hard en/of software configuratie (migratie).

ISO 13008 is nu vijf jaar oud. Dat betekent dat deze standaard de periodieke review in gaat. De review biedt de leden van de verantwoordelijke ISO commissie (TC46/SC11)de mogelijkheid om aan te geven of de standaard

- ingetrokken zou moet worden (bijvoorbeeld vanwege veronderstelde irrelevantie);

- aangepast dient te worden (bijvoorbeeld vanwege nieuwe inzichten of eisen); of

- onveranderd kan blijven

De NEN vertegenwoordigd Nederland in de ISO commissie. Om tot een gedegen oordeel te komen over het al dan niet aanpassen of intrekken van de standaard wil de verantwoordelijke NEN commissie (38004611) input van gebruikers.

Bij deze dan ook een oproep aan gebruikers van deze standaard om aan te geven wat volgens hen zou moeten gebeuren. Indien het oordeel is dat de standaard ingetrokken dan wel aangepast dient te worden, is een (korte) onderbouwing benodigd.

Reageren kan tot 1 augustus a.s. De verzamelde input wordt geinventariseerd en meegenomen in het oordeel van de NEN commissie richting de ISO.

Reageren kan in deze discussie of door een email te sturen naar wout.van.der.reijden[at]nationaalarchief.nl

Weergaven: 188

Hierop reageren

© 2020   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden