Goedemorgen,

Wij ontvangen steeds meer digitale bestanden ter archivering. Een recent voorbeeld is een offerte-uitvraag met daarbij heel veel (in de 100) bijlagen.

Hoe moeten we daar mee omgaan? In Verseon kunnen we, voorzover we weten, niet alles in 1x keer importeren en registreren. Maar moet elk document apart. Wat heel veel tijd kost.

Hoe gaan jullie daar mee om? Hebben jullie tips?

Bedankt!

Weergaven: 921

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ken je de import-tool van Verseon? Zoek even op je C-schijf naar csgImport.exe. Hiermee kun je de 100 documenten vrij snel in Verseon aan een zaak koppelen. Je kunt daarbij kiezen (zie de 'options' bovenaan) om ze allemaal dezelfde metadata mee te geven. Of dat erg is hangt af van welke metadata jullie op zaakniveau vastleggen en welke op documentniveau.

 

Je zou er uiteraard ook voor kunnen kiezen om het hele pakketje als één ZIP-file in Verseon te registreren. Je loopt dan wel risico m.b.t. de digitale duurzaamheid. Hoe erg is dat in dit geval?

 

Of print de hele hap uit en scan het in als één document. Dat is niet heel netjes volgens de Archiefwet en je krijgt een hele grote, lange scan (PDF/a?). Hoe erg is dat?

Nee, die wens hebben wij ook.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden