Hallo allen,

Binnenkort ga ik een presentatie geven over het vak 'Documentaire informatievoorziening'(DIV), naar het nieuwe werken van Documentaire informatiemanagement (DIM).

Ik ben middels een informatiemanagement training zeer geïntrigeerd geraakt over de oneindige mogelijkheden binnen dit vakgebied.

Hoe promoot ik mezelf als beste als een gevorderd DIM-medewerker.
Wat zijn mijn verwachtingen en hoe kan ik mijn rol hierin het beste neerzetten.
Wat verwacht ik van mijn leidinggevende.
Wat verwacht ik van de gebruiker van het archief en wat verwachten zij van mij.

Een paar tips zouden welkom zijn.

M.vr.gr.
J. van der Wal

Weergaven: 571

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Josje, de antwoorden op je eerste drie hangen heel sterk af van wie jij bent als mens. De ene professional is de andere niet en ieder heeft zijn eigen stijl en voorkeuren. Bijvoorbeeld, de een wilt graag een besluitvaardige leidinggevende die laat weten wat hij/zij verwacht, terwijl de ander vooral veel vrijheid wilt en liever gecoacht wil worden. Of: de een wilt graag dat het werk zorgvuldig en goed gebeurt, terwijl de ander vooruitgang en resultaten wil boeken.

 

Verdiep je eens in de term competenties en bekijk welke eigenschappen wel goed bij jou passen en welke niet. Eventueel kun je een assessment of iets dergelijks nemen. Daarvoor zijn verschillende methodes. Bespreek met je leidinggevende en/of je personeelsmanager wat de mogelijkheden zijn.

 

Tip: als je voor een gemeente werkt, dan kun je een gratis ontwikkelscan nemen bij het A+O fonds.

 

Wat betreft je laatste vraag, stel die aan de gebruikers. Die geven je een beter en betrouwbaarder antwoord dan menige DIV'er of archivaris. Overigens is ook de ene grebruiker de andere niet. Een gebruiker die paspoorten uitdeelt heeft andere wensen dan een gebruiker die bestemmingsplannen schrijft.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden