Persbericht : PDF/A Competence Center richt nieuwe afdeling op in BeNeLux


Berlin / Woerden -  Na Noord-Amerika en Italië is het PDF/A Competence Center nu ook met een eigen afdeling vertegenwoordigd in de BeNeLux. Tijdens de onlangs plaatsgevonden oprichtingsbijeenkomst in Woerden is Dominique Hermans van

DO Consultancy als voorzitter gekozen van de BeNeLux-afdeling. Frank Rem van Tall Components is als vice-voorzitter benoemd.

 

Met deze BeNeLux-afdeling wil het internationaal opererende PDF/A Competence Center de ISO standaard voor langdurige archivering met PDF/A ook in België, Nederland en Luxemburg verdere bekendheid geven. Met deze reden heeft het PDF/A Competence Center op 8 juli jl. een ledenvergadering in Woerden gehouden, waarbij de BeNeLux-afdeling opgericht is. Tot de elf deelnemende bedrijven behoorden de in Duitsland gevestigde Callas Software en LuraTech Europe. Verder waren de volgende ondernemingen vertegenwoordigd: Adobe, DO Consultancy, Document Dialog, DSM, Four Pees, Holland Ridderkerk, Livnara en Tall Components.

Als eerste gezamenlijke activiteit van deze nieuwe afdeling wordt er op 2 december 2010 door DO Consultancy i.s.m. het PDF/A Competence Center een seminar gehouden in Woerden.

 

PDF/A is de ISO standaard 19005 die bestemd is voor lange termijn archivering in PDF-formaat. PDF/A is een subset van het alom bekende PDF-bestandsformaat; een gestandaardiseerd profiel voor het gebruik van PDF in de lange termijn archivering.

De standaard schrijft gedetailleerd voor welke inhoud geoorloofd is en welke niet. Door deze en andere eisen zal de digitale duurzaamheid van het document gegarandeerd zijn; dit alles onafhankelijk van de oorspronkelijk gebruikte software en besturingssysteem bij creatie van het document.

 

De voordelen van PDF/A, zoals bijvoorbeeld de full text zoekmogelijkheden, maken het een uitstekend archiveringsformaat dat bij talloze internationale gebruikers en ondernemingen het TIFF-formaat inmiddels verdrongen heeft.

 

Het PDF/A Competence Center is als internationale organisatie in 2006 opgericht. Doel van de organisatie is de bevordering van informatie- en kennisuitwisseling op het gebied van de lange termijn archivering volgens ISO 19005: PDF/A.

Het bestuur bestaat uit de directie van de ondernemingen Callas Software GmbH, Compart AG, Intarsys Consulting GmbH, LuraTech Europe GmbH, PDF Tools AG (CH), PDFlib GmbH en  SEAL Systems AG.

In een tijdsbestek van drie jaar zijn meer dan 100 bedrijven en professionals uit circa 20 landen toegetreden als lid van het PDF/A Competence Center.

 

Voorzitter van het PDF/A Competence Center is Harald Grumser, CEO van Compart AG. Dr. Hans Bärfuss, CEO van PDF Tools AG, Schweiz, is vice-voorzitter.

 

 

 

Persbericht 13 juli 2010

______________________________________

Contacten

 

PDF/A Competence Center

c/o LuraTech Europe GmbH

Thomas Zellmann

Kantstr. 21

D-10623 Berlin

Telefon: +49 30 39 40 50 - 0 

Telefax: +49 30 39 40 50 - 99

info@pdfa.org

www.pdfa.org

 

 

PDF/A Competence Center – BeNeLux

p/a DO Consultancy

Dominique Hermans

Jagerspad 34

6374 CZ  Landgraaf

Telefoon : 06-24-886.887

pdfa@doconsultancy.com

www.doconsultancy.com

 

Weergaven: 388

Bijlagen:

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

"De voordelen van PDF/A, zoals bijvoorbeeld de full text zoekmogelijkheden, maken het een uitstekend archiveringsformaat dat bij talloze internationale gebruikers en ondernemingen het TIFF-formaat inmiddels verdrongen heeft."

Ieder voordeel heb ook z'n nadeel. Zo zijn hyperlinks, als ik mij niet vergis, niet toegestaan in PDF/A. Heeft iemand al een (min of meer) volledig overzicht van de voor- en nadelen cq (on-)mogelijkheden van PDF/A?
@Ton Bedankt!

Ton de Looijer zei:
Voor wat betreft hyperlinken staat o.m. geschreven dat in geval van PDF/A hyperlinken "nog wel in het document aanwezig zijn maar dat het ‘gedrag’ (het volgen van de hyperlink) wordt weggehaald in een PDF/A-conformerende viewer. Dat wil zeggen: de bestemming van een hyperlink in een PDF/A-document is nog wel te zien maar het klikken op de link leidt tot geen enkele activiteit."

1- Ja, dat heb ik eerder gehoord. Dat is toch raar? De sleutel zit in het slot, maar ze kiezen er bewust voor om ervoor te zorgen dat je de sleutel niet meer om kunt draaien! Ik zou dat als gebruiker van het archief super-irritant vinden. Ik krijg na het klikken op een link liever een 404-melding dan dat er niets gebeurt. Maar ja, het is nu eenmaal de standaard...

2- Een PDF/A-conformerende viewer? Dus niet alleen de documenten moeten voldoen aan de standaard, maar ook de viewer. Dat is eigenlijk ook wel zo logisch. Als je afspraken maakt over de code (eentjes en nulletjes), dan moet je ook afspraken maken over hoe je de code weer vertaalt naar een beeld op je scherm. Dat is wat de viewer doet.
Ik ben verbaast over het feit dat er in pdf/a ook geen 'interne verwijzingen' (de bladwijzers) worden opgeslagen uit bijv. de inhoudsopgave van een Word document. Dat externe verwijzingen niet kunnen kan ik nog volgen, maar waarom dat kennelijk ook geldt voor interne verwijzingen ontgaat me volledig.

In het whitepaper wordt over bladwijzers voor nu en in de toekomst niets gezegd.

Voor onze gebruikers van het bestuurlijk informatie systeem is het natuurlijk erg handig om het document te ontsluiten via bladwijzers.
Beste Hans,


Mag ik vragen waar je gelezen hebt dat bookmarks niet toegestaan zouden zijn in PDF/A?
Het is namelijk wel toegestaan om bladwijzers binnen het bestand aan te maken; er wordt niet buiten de eigen file gegaan.


Indien een 'gewone' PDF reeds voorzien is van bladwijzers, zullen deze worden meegenomen bij de conversie naar PDF/A.


Zelf gebruik ik vaak bladwijzers. Of ik maak ze zelf aan als ze nog niet bestaan of ze worden automatisch gegenereerd door een goed opgebouwde Word-file.

Daarnaast is het ook mogelijk om bij een reeds bestaande PDF/A-file nog bladwijzers aan te maken, zonder dat de PDF/A zijn 'A' verliest.


Ik hoop je vraag beantwoord te hebben. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag.



Met vriendelijke groet,

Dominique Hermans

DO Consultancy
Jagerspad 34
6374 CZ Landgraaf


www.doconsultancy.com
dominique.hermans@doconsultancy.com


Tel. 06-24-886.887

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden