Vorige week is de nieuwe Subsidieregeling JTF 2021–2027 bekendgemaakt. In artikel 1.27 t/m 1.29 worden eisen gesteld aan de administratie en archivering. Als niet aan de eisen wordt voldaan, dan kan de subsidie van vele miljoenen euro's ingetrokken worden!
 
Het Just Transition Fund (JTF) draagt bij aan de overgang naar een Klimaatneutraal Europa. Hoofddoel van het JTF is regio’s die sterk afhankelijk zijn van inkomsten en werkgelegenheid uit fossiele brandstoffen op een rechtvaardige gelijkwaardige manier in staat te stellen een energietransitie in te gaan. 

Het JTF zet in op drie sporen:

  1. Innovatie
    De middelen voor het innovatiespoor gaan naar projecten die leiden tot economische diversificatie, modernisering en omschakeling.
  2. Investeringen in technologie, systemen en infrastructuur 
    De middelen die gereserveerd zijn voor dit spoor gaan naar projecten die de ‘hardware’ ontwikkelen die nodig is voor de transitie.
  3. Arbeidsmarkt
    De helft van de beschikbare middelen is gereserveerd voor arbeidsmarktgerelateerde projecten. Het gaat daarbij om het creëren van nieuwe werkgelegenheid, bijscholing en omscholing van werknemers en werkzoekenden, hulp bij het zoeken naar werk voor werkzoekenden en actieve integratie van werkzoekenden. Hierbij ligt extra focus op jongeren.

Heeft iemand zich al in het JTF-fonds verdiept, die tips-and-tricks kan delen?

Weergaven: 93

Hierop reageren

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden