Vanmiddag in Amsterdam bij de presentatie van de onderzoeksgegevens van David Kok onder de titel: Sociaal kapitaal. De meerwaarde van sociale media voor gemeenten; geweest. Zie voor Twitter #oism2012 en #sociaalkapitaal en voor het downloaden van het boek www.socialmediameetlat.nl.

Ik vind het een belangrijk onderzoek omdat het ons leert hoe het er voorstaat met het gebruik van sociale media in overheidsland. Gebruiken we sociale media nu om te communiceren of om te zenden (het laatste, helaas). En wordt het actief ingezet bij de inrichting van het Zaakgericht Werken? De onderzoeksconclusies zijn duidelijk. 

Twee zaken vielen me echt op. Lodewijk Asscher, de landelijk bekende wethouder in Amsterdam, volgens de geruchten -in de sociale en klassieke media- onze nieuwe minister van Onderwijs nam het boek, ja heeft David Kok ook nog in samenwerking met vele freelance schrijvers gerealiseerd, in ontvangst. In zijn dankwoord wist hij tot driemaal toe te benadrukken dat David dit allemaal in zijn vrije tijd had gedaan (wat ook waar is) en stelde hem ten voorbeeld voor de rest van het ambtelijk apparaat. Tot zover het belang van sociale media in de stad Amsterdam. Ik was niet blij en wel verrast, je verwacht van een bestuurder ietsje meer visie en hartstocht. Obama is er uiteindelijk president meer geworden.

Tweede opvallende zaak. Er waren ruim 100 deelnemers aan het symposium en ik heb geen DIV-er of archivaris gezien. Ik snap inmiddels waarom Pagefreezer het beter doet bij banken en verzekeraars -die snappen dat je kan communiceren met klanten via de sociale media, oke die hebben wellicht iets meer urgentie dan de overheid- maar toch. het lijkt wel of Project X te Haren nog niet helemaal begrepen is door de Geheugens van onze overheden.

Jammer, wellicht bereik ik de doelgroepen hierdoor alsnog.

Weergaven: 357

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Prikkelend als altijd Max :-). Gelukkig doen wij het bij Overheidsorganisatie ook erg goed hoor..En ik pleit ervoor, en dat is de belangrijkste reden, dat ik hier post dat DIV'ers en communicatiemensen elkaar vaker ontmoeten dan alleen wanneer materiaal moet worden overlegd in geval van een crisis. Overigens ook hier: ik zie ook goede voorbeelden van samenwerking. Misschien iets voor een workshop?

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden