Collegae,

Bij de gemeente Tilburg gaan we een verkennend onderzoek en een programma van (functionele) eisen opstellen op het gebied van intelligente scansoftware. Momenteel scannen we een gedeelte van de post (± 10% van alle inkomende post). Het gescande document gaat in tif-formaat (plaatje) naar software (Autostore), waar de tif omgezet wordt in een door middel van OCR tekstherkende pdf. Deze wordt vervolgens geregistreerd in ons postsysteem.

Op termijn willen we de fysieke poststroom, die nu parallel loopt aan de digitale, laten vervallen. Om dit te kunnen realiseren moet er meer gescand worden.

Met die reden willen we kijken wat er op de markt aanwezig is aan software die naast OCR ook de mogelijkheid geeft om door middel van trefwoorden, documentopmaak, barcode te bepalen in welk proces of postbakje in het postsysteem een document thuishoort; uiteraard met zo min mogelijk tussenkomst van een registrator. Bijvoorbeeld: bij het 'zien' van het woord "hondenbelasting" kan de software bepalen dat dit document naar de afdeling belastingen moet.

Onze vragen:

Zijn er organisaties zijn die al gebruik maken van software met deze kenmerken?
Zo ja, van welke leverancier?
Wat is/ was het programma van eisen bij aanschaf?
Wat zijn de ervaringen?

Met vriendelijke groet,
Steven

Weergaven: 386

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hallo Steven,

Wij zijn als bedrijf onder meer gespecialiseerd in digitalisering (backlog scanning en scanning on demand). Wij gebruiken diverse software voor scanning, ocr'en en classificeren.

Momenteel werken we met de software van Docutec (IRIS GROUP) genaamd xtract for Documents (X4D). Wij doen hier bijvoorbeeld factuurherkenning mee, maar op dit moment ook een grote backlog scan van ca 10 miloen pagina's waarbij binnen 1 dossier 70 verschillende documenttypen voorkomen. We klasseren hier via de software 19 benoemde documenttypes en de overige documenten gaan achter de tab "diversen". We behalen hier resultaten van ca 95,4 % !!

Mocht je meer info willen dan hoor ik dat graag van je.

Groet,
Hay

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden