Hoe gaan jullie te werk bij het classificeren en opbergen van documenten over Brede scholen?

Hoi Allemaal,

 

Voor een opdracht vanuit de SOD opleiding moet ik een advies schrijven over het efficient archiveren van stukken over Brede scholen.

Om mogelijke oplossingen naast elkaar te leggen zou ik het leuk vinden om ervaringen van andere DIVers te horen.

 

Brede Scholen zijn een relatief nieuw fenomeen. Voor diegene die er niet bekend mee is. Een brede school is een netwerk van voorzieningen voor kinderen, jongeren en gezinnen in de buurt, met de school als middelpunt. Een brede school werkt samen met organisaties voor kinderopvang, welzijnsinstellingen, peuterspeelzalen, bibliotheken en instellingen voor sport en cultuur.

 

Het classificeren van documenten over Brede Scholen is in de digitale omgeving natuurlijk al lang geen probleem meer. Echter, onze en andere gemeenten werken nog geheel of gedeeltelijk analoog en dat komt die vraag: Hoe berg je deze stukken op? Als alle onderwerpen apart onder een eigen classificatie code worden opgeborgen dan zit straks het hele archief vol met 'stukjes brede school'. Een oplossing is om zaaksgewijs op te bergen en alle zaken die met de brede school te maken hebben zo bij elkaar te houden. Maar hoe classeer je zo'n dossier? Valt het onder sport? Of toch onder onderwijs? Of misschien kinderopvang? Er is, zover ik weet, nog geen classificatie code voor.

 

Ik ben benieuwd hoe dit bij jullie opgelost wordt.

 

Groeten Marieke

 

Weergaven: 492

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Gezien het feit dat de school de verbindende factor is (en de andere instellingen ondersteunend zijn aan de school) zou ik zelf de analoge dossiervorming ophangen de school, en daar een serie van brede scholen vormen. Hoewel zaaksgewijs werken uitgaat van individuele zaken, heb je daar vaker met gerelateerde, hoofd- en subzaken te maken, zoals b.v. bij grote bouwprojecten, WABO of Sociale Zaken, dus het gaat hier om dezelfde problematiek. Dus je zou de brede scholen de hoofdzaken kunnen maken.

Classificatiecodes zijn niet in beton gegoten ;-).

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden