Vereniging SOD roept deze 'community' om bij te dragen aan de opname van de IV-functie in een al bestaand functieboek ICT dat in 1982 is gestart en in beheer bij de NGI-NGN.

Voor de oproep, zie website vereniging SOD, oproep bij te dragen tot 25 maart 2015

Onderin de oproep de ontwikkeling van kwaliteitsraamwerk voor de (iv) functie bij het Rijk, hierin vind je meer achtergrond over de aansluiting met grotere frameworks en Europa.

(Nog) meer lezen en achtergrond hierover, zie het boekje: http://www.vanharen.net/Samplefiles/9789087534059_business-informat...

Voor meer informatie Stuur een e-mail. Om hier een 'open' dialoog van te behouden stel ik voor dat bijdragen vooral worden ingezonden naar dit item op deze site of bij de Vereniging SOD als reactie. 

 

Weergaven: 1795

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Henk, wat een fiasco en teleurstellende berichten, formeel juridisch zal het wel kloppen allemaal. We zien dat bij meer procedures van de overheid, op weg naar digitaal overheid 2017, nog dergelijke (ook interne) reacties.

Overigens: het gaat hier dus over het 'wegzetten' van een beroep in functiegroepen, waarvan dan ook maar beperkt verwacht mag worden dat verantwoordelijkheden worden waargemaakt. Daar naar handelend, moeten groot-verdieners (voor zover deze er wel rondlopen bij de overheid: ik bedoel integraal managers/proceseigenaren) die informatieklus dus klaren met de enkele zienden onder de lammen en de blinden. Het wordt tijd daar ook dan maar eens op af te rekenen in die organisaties en de balans op te maken.

Des te zorgwekkender dat er maar zo'n beperkte groep acteert in deze discussie.

Enfin: we geven de moed niet op. Gaan we nog naar HR-21?

Woensdag 15 april bijeenkomst NGI, praat mee van 18.00 -20. 00 uur.

 

https://www.ngi-ngn.nl/Afdelingen/Informatie-Management/Evenementen...

 

Graag ook even hier laten weten als je hier naartoe gaat: we hoeven daar niet met 20 te zitten: we moeten ook niet ontbreken!

 

Toon Abcouwer en Danny Greefhorst

Woensdag 15 april 18.00 – 21.00 uur

De SIG’s Informatiemanagement, Architectuur en Governance hebben intensief nagedacht over de kerncompetenties van de informatieprofessionals in het werkveld van Informatiemanagement, Architectuur en Governance. Is het allemaal één pot nat omdat er een grote overlap zit tussen deze drie rollen, of zijn er duidelijke verschillen in de kernactiviteiten en dus de competenties die worden gesteld?

Een populaire aanpak van dit probleem is tegenwoordig om de verschillende rollen in details te beschrijven. Dit leidt tot lange lijsten van competenties die van de verschillende professionals worden vereist. Naar ons oordeel werkt deze benadering niet. De essentie van het probleem achter deze visie is dat informatieprofessionals worden overvraagd wat betreft hun competenties omdat de essentie van de verschillende vakgebieden niet wordt benoemd. Dit betekent onduidelijkheid over hun verantwoordelijkheid en onvoldoende zicht op hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Ook werkgevers weten eigenlijk niet wat ze moeten vragen en vragen dus het maximale  - een schaap met 5 poten!

In Informatie (jan. / febr. 2015) stond het artikel dat een aantal leden vanuit de SIG’s hebben geschreven. Kernpunt in het artikel is het beantwoorden van de vraag wat de kernpunten zijn van de verschillende professionele rollen/functies. Door naar de kern te zoeken kan een startpunt worden gedefinieerd om de vakgebieden verder te specificeren. Graag willen we deze visie inhoudelijk toetsen aan leden leden van de drie SIG’s.

Na een uitleg van de bevindingen door Toon Abcouwer (SIG IM), Danny Greefhorst (SIG Architectuur) en waarschijnlijk iemand van SIG Governance zullen een aantal stellingen worden voorgelegd. Daarna gaan we in groepjes de voorgestelde competenties valideren en verbeteren.

Programma 17.50 - 18.00  inchecken bij de Rabo 18.00 - 18.30  koffie en broodjes 18.30 - 21.00  presentatie en workshop 21.00 - 21.30  borrel

Plaats

We zijn welkom bij het hoofdkantoor van de RABO Utrecht (Croeselaan 18).

U kunt zich aanmelden via de website van afdeling Informatie management. Maximaal aantal inschrijvingen is 60

Aan deelname zijn geen kosten verbonden voor de leden van het Ngi-NGN. Deelnemers die geen lid zijn van het Ngi-NGN  wordt een bijdrage van €30 gevraagd voor de dekking van de kosten

    Datum: 15-04-2015     Tijd: 18:00 t/m 21:00 uur

Locatie

Rabobank Utrecht (Croeselaan 18)

15 april 2015 heb ik namens de Vereniging SOD een bijeenkomst van de NGI Platvorm voor informatieprofessionals bezocht. Het thema was: 'kerncompetenties informatieprofessionals'. Het leuke was dat zij de informatieprofessional bezien vanuit de ICT, terwijl er meer varianten zijn die het over informatieprofessional hebben zoals de vereniging SOD, KNVI etc. Ik heb de presentatie toegevoegd en de posters met de kerncompetenties. Waardevol om hiervan kennis te nemen.

Bijlagen:

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden