zoveel gingen al voor, waar vind ik die dossiers op Breed over digitaliseren van bouwvergunningen?

Weergaven: 3276

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

@ Jean-Luc, Dank voor je reactie en korte werkwijze. Kan je aangeven wat de kosten in eigen beheer per dossier gemiddeld zijn?

voor een reactie per mail graag aplat@texel.nl gebruiken. Overigens streef ik ernaar om deze discussie te verrijken met onze best-practice(s)

In 2009 is een gemeente begonnen met een matrix en toelichting van documenten die bewaard moeten blijven, wat in werkdossiers komt en een aanzet tot openbaarheid. Deze matrix is voor stukken tot 1/1/2010 natuurlijk gewoon relevant. Voor de bouwvergunningen vanaf 1904 op Texel gaan we dit dan ook gebruiken en mogelijk onderhouden tijdens de rit.

Twee vragen:

a. uw reactie op toelichting en matrix (voor bouwvergunningen 1904-2010)

b. wie heeft aanzet voor openbaar en publiceren 'al gevuld'? en wil dit delen op breed?

Bijlagen:

@Jean Luc,

Als we vervangen, dan gaan we toch niet ook nog overbrengen?

@Dick,

We kunnen toch gewoon info delen, commercielen kunnen juist ook bijdrage leveren aan discussie. Social netwerk is toch voor ieder die het aangaat.

@Jean-Luc, helaas zijn de dossiers al geschoond en je blijkt het gelijk aan je kant te hebben, er is nog een gedeelte vernietigbaar, waar regelmatig stukken uit opgevraagd worden. Overigens zijn we op Texel nog wel op zoek naar de schoningsinstructie.

Ik heb eerder gezien dat je er minder oog voor hebt, maar juist als je openbaarheidslaag ook gaat regelen dan is de kracht wel om te beperken tot vergunning en is de rest alleen intern openbaar.

In het theoretisch kader zitten wel elementen die mogelijk discussie opwerpen, zoals vervolgzaken handhaving en bezwaar en beroep, waarbij de precedenten natuurlijk veelal ontbreken. Voor de inrichting van het archief van vandaag en het getekende convenant waarbij je publicatie tijdens het proces en de termijn archiefwet van 20 jaar in elkaar ziet schuiven zitten er veel elementen in die buiten het bestek van mijn serie te digitaliseren vallen, maar zeker relevant zijn.

is het bij vervanging nog nodig om zoals ongeveer 10 jaar geleden de idee, dat bij digitaliseren van bouwvergunningen ook microfilmen wordt aanbevolen of kan dat er inmiddels wel af als we voldoen aan ED3?

henk e.a.

www.digiwerkt.nl werkt met reïntegratie kandidaten, die optie wordt meer gezien. Social return is vorm van subsidie anders dan bij de provincie of innovatieve projecten EZ/Syntens of wat ook. Wie daar opties voor weet, mag zich melden.

henk sligman zei:

@Andre, als je naar "subsidies" (lees financiele haalbaarheid) zoekt kun je moet je eens contact opnemen met www.digiwerkt.nl zij hebben o.a. Hardenberg en Meppel en nog enkele gemeenten voort geholpen.

 

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden