Wie heeft ervaring met archiveren van videotulen via Archiefweb?

Een tijdje geleden stond er een bericht online dat Company Webcast samenwerkt samen met Archiefweb.eu. Ze zouden een oplossing hebben voor het archiveren van videoverslagen/videotulen.

Welke gemeente is met Archiefweb in zee gegaan en wat zijn de ervaringen?

We horen het graag.

Link naar bericht. 

Weergaven: 166

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Reactie van Jean-Luc Rouvroye op 4 November 2020 op 15.45

Aandachtspunten bij de wijze van archivering
Het archiveren van videotulen bij de gemeente kan plaatsvinden in een RMA

Bron: https://vng.nl/sites/default/files/2020-04/factsheet_archivering_au...

Reactie van Yvonne Welings op 4 November 2020 op 15.30

Dank, Jean-Luc. Waar staat het dat de VNG adviseert de videotulen op te nemen in een DMS, dan wil ik wel een balletje opgooien. Ik weet dat het RHC Vecht en Venen ook de oplossing heeft gevonden met het gebruik van Warc bestanden via Archiefweb. 

Zoeken en vinden zou wat mij betreft bij Archiefweb nog wat beter kunnen, dat zeg ik als gebruiker, toevallig heb ik vandaag een groot deel van de dag op Archiefweb doorgebracht. 

Reactie van Jean-Luc Rouvroye op 4 November 2020 op 15.24

BTW, Winterswijk gebruik Notubiz, maar dat maakt voor de archivering niet uit. 

Reactie van Jean-Luc Rouvroye op 4 November 2020 op 15.21

Hoi Yvonne, mijn gemeente, Winterswijk, maakt daar gebruik van. In Brabant ken ik er ook diverse. Ik heb ook ervaring met de aanlevering van warcfiles door gw crossmedia en import in preservica. O.a. gemeente Oss heeft videotulen op die manier overgebracht. 

Winterswijk maakt ook gebruik van de archivering van facebook en twitter. 

De ervaring is gewoon goed. Alles werkt, ook import in e-depot. Er zitten natuurlijk voor wat betreft preservering nadelen aan containerbestanden, maar eerlijk gezegd weet ik daar niet zo snel een oplossing voor. Bij het NA is daar volgens mij een rapport over. 

Jammer dat de VNG adviseert om de videotulen op te nemen in het DMS. Volgens mij is de oplossing van aanlevering warcfiles door gw crossmedia en import in preservica een oplossing die goede resultaten geeft. Preservica kan de bestanden renderen. Van andere e-depots heb ik dat nog niet gezien. Winterswijk zou dit jaar een project doen om de videotulen in het e-depot van het ECAL te zetten, maar dat is om verschillende redenen helaas niet doorgegaan. Het ECAL gebruik Datamatters en dat heeft naar mijn weten geen geïntegreerde webarchiveplayer. Dan hadden we nog moeten zoeken naar een oplossing om te tonen. Vooralsnog staat het gewoon goed bij archiefweb en kan de burger die archieven gewoon raadplegen als dat nodig is. 

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden