Het verwerkingsregister valt volgens mij onder het proces "secretariaat voeren/gegevens verwerken" van de Selectielijst 2017 gemeenten. Het register komt niet voor in bijlage 4 van blijvend te bewaren registers. Dus moet het vernietigd worden na 5 jaar na invoering wijziging. Mee eens?

Weergaven: 313

Berichten in deze discussie

Hallo Hans,

ja, klopt 19.1 is de juiste categorie. V 5 jaar na afhandeling kan ook kloppen, aangezien het register een dynamisch iets is. Na elke wijzing heb je een nieuw register met een bewaartermijn van 5 jaar......

Praktisch vertaald: Als het register vervalt, moet je die nog 5 jaar bewaren.

Lijkt mij wel ok. Ik kan niet zo snel een reden bedenken waarom je een vervallen verwerkingsregister wilt bewaren, behalve dan voor historisch inzicht. Misschien dat iemand anders wel een argument kan bedenken om dit blijvend te bewaren?

Ik vind het wel jammer dat bij 'secretariaat voeren/gegevens verwerken' de procestermijn nihil is. Dat zou bestaans- of geldigheidsduur moeten zijn in dit geval. Het past dus niet helemaal.

Dank, eens kijken of de AVG tools hierop zijn ingesteld!!!

Het bijhouden van het register is een permanente verplichting. Het register zelf heeft dus geen vervaldatum (tenzij de AVG ooit afgeschaft wordt). Zolang een registratie bestaat, zal die in het register vermeld moeten zijn als er persoonsgegevens in voorkomen.

Iets anders is de bewaartermijn van de registraties die in het register zijn vermeld. Die moet afzonderlijk beoordeeld worden.

Gezien de hoeveelheid discussies over de AVG kan ik me er ook wel iets bij voorstellen als de (eerste) verwerkingsregisters als hotspot worden aangemerkt. Bijvoorbeeld in combinatie met de meer beleidsmatige AVG-dossiers van een organisatie.

RSS

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden