Informatie

Opleidingen

In deze groep kan iedereen opleidingen plaatsen en nieuwe opleidingen aankondigen (adverteren). Ook kunnen (ex-)leerlingen en (ex-)cursisten hier hun ervaringen delen.

Leden: 131
Meest recente activiteit: 27 Jul

Discussieforum

Deze groep heeft nog geen discussies.

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Opleidingen om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Yvonne Welings op 27 Juli 2021 op 8.56
Reactie van Yvonne Welings op 23 Juli 2021 op 18.48

E-learnings Actieve openbaarmaking voor rijksmedewerkers en leidinggevenden

In de e-learning Actieve openbaarmaking gaan rijksmedewerkers en leidinggevenden op een interactieve manier aan de slag met het onderwerp actieve openbaarmaking. Je gaat in op actieve openbaarmaking vanuit de Wet open overheid (Woo) en op de actieve openbaarmaking van beslisnota’s, naar aanleiding van de kabinetsreactie op de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.

De e-learning gaat in op het waarom, het wat en het hoe van actieve openbaarmaking: waarom maakt de overheid steeds meer informatie actief openbaar, wat wordt er actief openbaar gemaakt, en hoe doe je het - oftewel, wat betekent het voor jouw werk. Zo krijg je een goede introductie op het onderwerp en weet je hoe jij bij kunt dragen aan een transparantere overheid.

De e-learning is beschikbaar in twee varianten: voor rijksmedewerkers en voor leidinggevenden. Beide varianten gaan in op de redenen achter actieve openbaarmaking, de wetgeving en de praktijk (wat maak je wel openbaar en wat niet). Daarnaast hebben beide varianten een module over jouw bijdrage aan meer openbaarheid, vanuit je rol als medewerker of als leidinggevende.

De e-learnings zijn beschikbaar bij de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) en staan onder het thema Overheidsinformatie. Registratie en deelname zijn kosteloos voor medewerkers van de rijksoverheid.

Reactie van Yvonne Welings op 4 Juli 2021 op 16.04
Aanmeldingsformulier driedaagse Digitale Intelligentie
Met dit formulier meldt u zich aan voor de driedaagse Digitale Intelligentie. Bij aanmelding gaat u akkoord met de volgende kosten:
• Reguliere deelnamekosten: € 2.500 excl. BTW p.p.
• Kom je samen met een of meer collega’s dan betaal je € 2.375 excl. BTW p.p (voorwaarde is op dezelfde dag aanmelden).
Deelnamekosten zijn inclusief overnachting en alle maaltijden en dranken t/m het diner. Wanneer je daarna nog iets wilt drinken, dan zijn deze kosten voor jou. Alle andere kosten zitten in de deelnameprijs. Alle deelnemers krijgen na aanmelding kosteloos het boek Digitale Intelligentie toegezonden.

Op deze Driedaagse zijn de algemene voorwaarden van de Stichting Digitale Overheid van toepassing. Wanneer is dit formulier invult en verzendt, dan gaat u akkoord met de voorwaarden. U vindt de voorwaarden hier: https://www.digitaleoverheid.org/wp-content/uploads/Algemene-Voorwa...
Reactie van Yvonne Welings op 1 Juli 2021 op 11.45

Sterk fundament als informatieprofessional  
In het programma leer je het grotere geheel van het informatie- en archiefveld goed kennen. Je weet bijvoorbeeld welke informatie maatschappelijk relevant is, en hoe je die op een veilige manier toegankelijk maakt. Het programma sluit goed aan op jouw werk in de informatie- en archiefsector.  

https://www.hva.nl/archiefschool/archivaris/opleiding-tot-archivari...

Reactie van Yvonne Welings op 21 Juni 2021 op 8.42

In september 2021 starten maar liefst 3 modulen van de opleiding Archiefassistent aan de Hogeschool van Amsterdam.

De cursussen vinden op grotendeels op locatie plaats, afgewisseld met enkele online bijeenkomsten.

We hebben goede ervaringen met Blended learning en de archiefassistenten (meer mogelijkheden, interactief en minder reistijd).

 

Module Materiële zorg                               NB in Stadsarchief Rotterdam

Module Toegankelijk maken                     Aristo Amsterdam + online

Archiefgebruik en dienstverlening            Aristo Amsterdam + excursies

 

Zie de website voor informatie en aanmelding per module van de opleiding Archiefassistent.

https://www.hva.nl/archiefschool/archiefassistent/modules.html

Reactie van Yvonne Welings op 16 Juni 2021 op 8.41

De opleiding Integraal Data- en Document Management (IDDM) leert je niet alleen om een integrale visie te ontwikkelen op het beheer en gebruik van gestructureerde en ongestructureerde databronnen, het versterkt ook je adviesvaardigheden om je visie uit te kunnen voeren.

 

Voor wie?

Deze opleiding is met name geschikt voor professionals binnen de publieke en semi-publieke sector die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor data- en documentmanagement en die ook de noodzaak voelen om een integrale visie te ontwikkelen op de innovatie en ontwikkeling van data en documentmanagement in hun eigen organisatie en deze ook daadkrachtig naar voren willen brengen.

Start 1 oktober 2021

 

Meer informatie is te vinden op de opleidingspagina.

 

Reactie van Yvonne Welings op 12 Juni 2021 op 9.26
Reactie van Yvonne Welings op 10 Juni 2021 op 13.01
Reactie van Yvonne Welings op 8 Juni 2021 op 11.23

Webinar: Bewustwording Informatiebeheer met behulp van e-learning

http://www.breednetwerk.nl/events/webinar-bewustwording-informatieb...

Reactie van Yvonne Welings op 3 Juni 2021 op 11.58

Het vakgebied informatiemanagement ontwikkelt zich razendsnel. Met de komt van nieuwe techniek wordt het delen en verwerken van informatie steeds gemakkelijker. Wil jij meer zicht krijgen op de trends binnen het vakgebied? En wil je meer impact creëren om jezelf en/of je team steviger te positioneren? Schrijf je dan in voor de leergang “Krachtig leiderschap in een informatiegedreven wereld”.

Tijdens de leergang ga je aan de slag met het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, die ervoor zorgen dat je effectief kunt blijven in een veranderende omgeving. Je creëert een eigen visie en weet deze ook succesvol uit te dragen binnen je team of organisatie. Tijdens de leergang is er naast de inhoud ook veel aandacht voor de menskant van communiceren en leidinggeven. Deze praktische benadering zorgt ervoor dat je echt aan de slag kunt met de doelen die je wilt behalen. De leergang is bedoeld voor leidinggevenden, en voor coördinatoren, projectmanagers, programmamanagers of senior adviseurs die werkzaam zijn binnen het vakgebied informatiemanagement of ICT en mensen willen motiveren tot verandering.

https://www.becis.nl/krachtig-leiderschap-in-een-informatiegedreven...

 

Leden (131)

 
 
 

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden