Hoe moeten wij nu de VNG Selecttool gebruiken in relatie met het resultaat?

Als voorbeeld: subsidies waren voorheen na 7 jaar (financieel) te vernietigen, nu is het, afhankelijk van het resultaat, 1, 5, 7 of 10 jaar, hoe ga ik dit resultaat op een vernietigingslijst zichtbaar krijgen? Standaard staat via het zaaktype Behandelen Subsidieverzoek de vernietigingstermijn op 7 jaar na beëindiging.

Weergaven: 267

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi Bert,

Je zult in de software de mogelijkheid moet hebben (of creeëren) om de grondslag voor de vernietiging kwijt te kunnen. In ons zaaksysteem is dat aanwezig en vullen we bij het archiveren een veld in waar we de code uit de selecttielijst overnemen. 8.1.7 Subsidie als de subsidie verleend is. Ook hebben wij meerdere resultaten ingebouwd. De behandelaar kan er voor kiezen om het resultaat geweigerd te geven en dan krijgt het automatisch 8.2 Generiek resultaat mee.

Je zult dus moeten kijken naar hoe de resultaten in jullie zaaksysteem ingericht zijn.

Gegroet Jan-Jaap

Hallo Bert,

voorheen verwees je naar een categorie uit de selectielijst 1996 (b.v. 2.14).

Dat doe je nog steeds, daar is niks aan veranderd. Elke resultaat/bewaartermijn heeft een nummer en bij een zaak verwijs je naar dat nummer. Zoals Jan-Jaap al zei, is dat in zaaksysteem een kwestie van het zaaktype goed inrichten.

Bij papieren dossiers verwijs je dus gewoon naar het nummer uit de selectielijst. Die kan je opzoeken in de Selecttool. Tevens zit er achter de downloadknop in de Selecttool een concordans tussen de selectielijsten 1996, 2017 en 2020. Dat moet het wat makkelijker maken.

Antwoorden op discussie

RSS

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden