Hi allemaal,

Ik ben benieuwd welke opslaglocatie jullie gebruiken voor het archiveren van de brondocumenten i-Burgerzaken.

De brondocumenten hebben zeer uiteenlopende bewaartermijnen en onderworpen aan verschillende criteria, daarom is het gewenst om per werkproces te bepalen welke opslaglocatie het meest geschikt is voor archivering.

Momenteel worden bij ons alle brondocumenten nog opgeslagen in ons DMS Corsa. 

Wij zijn aan het oriënteren voor alternatieven voor de lang te bewaren stukken zoals de modulecombinatie ibrondocumenten en  iarchief, of opslag in het e-depot.

Mijn vraag aan jullie: hoe gaan jullie hier mee om ?

Vriendelijke groeten,

Milan

Weergaven: 190

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Gezien de bewaartermijn van soms wel 110 jaar zou ik een duurzame omgeving kiezen, zeker als je de mogelijkheid in huis hebt. 

Wat je niet noemt is een archiefruimte. Bij sommige brondocumenten zoals geboortebewijzen uit het buitenland is het sterk af te raden vervanging toe te passen omdat je anders de authenticiteit niet kunt aantonen. Verschillende gemeenten hebben hun vervangingsbesluit hierop aangepast.

Omdat dit brondocumenten zijn zou ik deze inderdaad 110 jaar bewaren en niet vervangen en dan bewaren in de archiefruimte, maar ben wel benieuwd na 110 jaar hoe hier dan mee omgegaan zal worden, gaan wij natuurlijk niet meer meemaken!

Antwoorden op discussie

RSS

© 2021   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden