Beste allemaal,

We zijn druk bezig met de laatste loodjes van ons handboek vervanging. Ter aanvulling ben ik op zoek naar een werkbare procedure voor het onderhoud van de scanner. Hierbij denk ik aan handelingen die bv elke x termijn verricht worden, of bij een constatering van een afwijking (bv streep oid). Wie verricht bij jullie deze werkzaamheden, welke keuzes hebben jullie hiervoor gemaakt?

Ik ben erg blij met jullie inbreng !!

Brigitta

Weergaven: 671

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Feitelijk is dit ook een onderdeel van je kwaliteitssysteem (Archiefregeling artikel 16).

De meeste moderne scanners zijn qua vervuiling goed te onderhouden door de gebruikers zelf.

Verstandig zou zijn om in de werkinstructies van de scanoperators op te nemen dat dagelijks voor het begin van de werkdag de glazen delen scanner stofvrij gemaakt worden en te controleren op achtergebleven lijm en typex-resten.

Daarnaast dienen de transportrollen visueel gecontroleerd te worden op vervuiling door toner en inkt en zo nodig gereinigd.

succes

Het is m.i. zinvol een onderhoudscontract af te sluiten bij aanschaf van de apparatuur, met daarin opgenomen binnen hoeveel tijd de apparatuur weer gerepareerd is en/of vervangen door een ander apparaat.

Verder is het inderdaad raadzaam vast te leggen, dat de scanners de apparaten regelmatig controleren en evt. schoonmaken. Ligt er ook aan of je nog een repro of facilitaire dienst hebt of niet.

Het is natuurlijk altijd handig om een uitwijk-scanner te hebben. (die ook paraat en bruikbaar is in geval van)

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden