Stel als organisatie hebben wij een positief subsitutie besluit ontvangen van GS van Utrecht voor permanent te bewaren documenten. Alle documenten worden na digitaal gearchiveerd te zijn direct vernietigd.

Er is nog geen backup gemaakt.

 

Ik vraag mij dan af moet je onze computerruimte dan zien als een archiefbewaarplaats of is de status archiefruimte voldoende?

 

Wie heeft hier een antwoord op.

 

Groet

Hans Dekker

Weergaven: 747

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

De vraag is natuurlijk wel wat de NEN-normering voor balzalen is... :)

Ton de Looijer zei:
@Chido @Arjan In navolging van mijn vorige reactie (en kort door de bocht) denk ik dat de uitdaging zou moeten zijn om de (gemeenschappelijke) e-depotvoorzieningen aan te bieden als 'archiefruimte' of anders gezegd, laat na afronding van een proces of zaak de neerslag uit de DM-omgeving rechtstreeks uitmonden in een DD. Dan boek je volgens mij pas échte winst (in termen van overbrenging, openbaarheid en logistiek) en komen we tegelijkertijd eens af van het ietwat gekunstelde onderscheid in archiefruimte en archiefbewaarplaats (even los van wat de archiefwet en-regelgeving hierover te zeggen heeft). Gelet op de veranderende informatiewereld om ons heen zullen er ongetwijfeld andere (betere) modellen op de voorgrond treden. Echter, voor het moment lijkt mij dit alvast een prima optie, zeker nu we aan het begin staan van ontwikkelingen op dit terrein. En nogmaals, als je de procedures op basis waarvan (overheids)informatie wordt ontvangen, opgemaakt, opgeslagen en beheerd op orde hebt, mag je - binnen de context van deze discussie - wat mij betreft aan de computerruimte iedere denkbare status geven...van slaapkamer tot balzaal ;-)

Chido Houbraken zei:
@Arjan:
Volgens mij zijn we het in de praktijk met elkaar eens, omdat ik nauwelijks praktische verschillen mbt de inrichting van een digitale archiefruimte of -bewaarplaats (zeker als er geen backup is). Qua bouw zou er wel eens een verschil kunnen zijn, net zoals er nu in de papieren situatie een verschil is. Kijk maar naar de brandwerendheid van de muren. En dat scheelt aanmerkelijk in de kosten.

@Ton:
Dat zou dus ook het belang kunnen zijn voor organisaties om het in deze situatie een archiefRUIMTE te laten zijn: de kosten. En archiefwettelijk hebben ze vermoedelijk gelijk.

Zie deze link naar website Stadsarchief Rotterdam

Antwoorden op discussie

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden