Dinsdag 7 februari organiseren de Kennisplatforms Architectuur en Metadata samen met KING een themamiddag over het RGBZ (Referentiemodel Gemeentelijke Basisgegevens van Zaken) in relatie tot archivering. Het RGBZ is een informatiemodel dat de structuur en semantiek van (uit te wisselen) gegevens over zaken en documenten beschrijft. Het RGBZ is een veel gebruikt model bij zaakgericht werken en in zaaksystemen.

Doel van de middag is om deelnemers basiskennis van het RGBZ en van de relatie tot archivering te bieden waardoor zij een gelijkwaardige gesprekpartner zijn voor informatiespecialisten van de gemeentes bij het zaakgericht werken. We kijken ook naar de relatie van het RGBZ met het Toepassingsprofiel Metadata Lokale Overheden en gaan aan de slag met de mapping van beide.

Voor meer informatie en aanmelding, zie
https://informatie2020.pleio.nl/events/event/view/47760892/themamid...

Weergaven: 347

Berichten in deze discussie

Beste Wout,

Ik ben geïnteresseerd, maar vraag me af of ik tot de doelgroep behoor als gemeentelijk Adviseur Record Management met een beperkte kennis van het RGBZ, maar wel veelvuldig gebruik makend van het TMLO. Kun je me wat toelichten over de doelgroep?

Dag Mike,

De themamiddag is bedoeld voor iedereen die met zaakgericht werken te maken heeft vanuit het oogpunt van informatie(beheer), bijvoorbeeld informatiemanagers, div- en archiefmedewerkers, architecten, ontwerpers..

De focus ligt op RGBZ, met een doorkijk naar TMLO. Als je meer kennis wilt opdoen van RGBZ in relatie tot archivering is het zeker interessant, maar kijk vooral waar je eigen behoefte ligt.

Mvg,
Wout



MGroels zei:

Beste Wout,

Ik ben geïnteresseerd, maar vraag me af of ik tot de doelgroep behoor als gemeentelijk Adviseur Record Management met een beperkte kennis van het RGBZ, maar wel veelvuldig gebruik makend van het TMLO. Kun je me wat toelichten over de doelgroep?

Hoi Wout,

Bedankt voor de informatie. Ik denk dat ik toch afzie van deelname, omdat ik me met name wil focussen op de informatie die niet uit ons zaaksysteem komt, maar juist uit ander(soortig)e informatiesystemen. Ik ga me intern nog wel even beraden.

Ook met andere systemen dan een zaaksysteem kan zaakgericht gewerkt worden. Dat betekent dan onder meer dat de daarmee beheerde informatie naar buiten toe (buiten dat systeem) zaakgericht gestructureerd is. Wat het weer makkelijker maakt dit te mappen op het TMLO. Zaakgericht werken heeft dus een bredere scope dan werken met een zaaksysteem.

RSS

© 2024   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden