Wegens grote belangstelling herhaald: Expertmeeting Nationaal Archief over ketensamenwerking, privacy en archiveren

Wegens grote belangstelling voor de expertmeeting van het Nationaal Archief over ketensamenwerking, privacy en archiveren herhalen we deze bijeenkomst. De datum waarop deze extra bijeenkomst wordt georganiseerd is dinsdagmiddag 19 juli, 13.00-17.00 uur. Locatie is Koninklijk Instituut voor Ingenieurs, Prinsessegracht 23 in Den Haag.

Meer informatie over deze bijeenkomst:

Op 19 juli 2016 organiseert het Nationaal Archief een expertmeeting ‘Ketensamenwerking, privacy en archivering’. De informatiehuishouding van overheidsorganen raakt onderling steeds meer verknoopt. Ook met de buitenwereld wordt vaker en meer informatie uitgewisseld. Dat genereert meerwaarde: informatie delen is waarde vermenigvuldigen. Helaas gaat ketensamenwerking ook gepaard met grote problemen zoals onlangs is geconstateerd door de Raad voor Cultuur (RvC) en de Raad voor het openbaarbestuur (RoB). In het rapport ’Het puberbrein van de overheid’ wijzen de RvC en de RoB op de grote risico’s van ketensamenwerking in combinatie met de huidige staat van het informatiebeheer. In het hergebruik van persoonsgegevens is de overheid geneigd tot grenzeloosheid. Voor de rechtsstaat en de rechtsbescherming van burgers is dat onwenselijk en ongeoorloofd. De nieuwe Europese Verordening Gegevensbescherming zal daaraan nog strikter paal en perk stellen.

Tijdens deze expertmeeting van het Nationaal Archief zal Koen Versmissen (Privacy Management Partners) uitgebreid stil staan bij de veranderingen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming met zich meebrengt. Wat betekent deze Verordening voor ketensamenwerking en specifiek voor archivering? Welke praktische oplossingen zijn te bedenken?

Jacques Grossouw (SSC-ICT) demonstreert de Digitale Werkomgeving Rijksdienst. Welke kansen biedt DWR voor ketensamenwerking en is dit de panacee voor alle problemen? De expertmeeting wordt begeleid door Auke Bloembergen van Pblq.

Programma

13.00-13.30 uur Inloop

13.30-13.40 uur Welkom

13.40-14.40 uur Impact van de Algemene Verordening Gegevensbescherming op ketensamenwerking en archivering – Koen Versmissen

14.40-15.00 uur Koffie/thee pauze

15.00-16.00 uur Demonstratie van de Digitale Samenwerkingsruimte Rijksdienst – Jacques Grossouw

16.00-16.30 uur Uitwisseling van beelden, discussie en wrap-up

16.30-17.00 uur Borrel en napraten.

Locatie

Koninklijk Instituut voor Ingenieurs, Grote Zaal

Prinsessegracht 23

2514 AP Den Haag

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar jeroen.padmos@nationaalarchief.nl Deelname is gratis.

 

De sprekers

Koen Versmissen is van huis uit informaticus en heeft meer dan 15 jaar privacy-ervaring opgedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en als privacyadviseur en -trainer. Als adviseur heeft Koen zowel bedrijven als overheidsinstanties geholpen met het in de praktijk vormgeven van privacy compliance en het inrichten van privacymanagement, onder meer door het uitvoeren van PIA’s (Privacy Impact Assessments). Hij is verbonden aan de IAPP (International Association of Privacy Professionals).

Jacques Grossouw  is begonnen als systeemontwerper/programmeur bij Rietschoten en Houwens, later Imtech. Grossouw heeft automatiseringsprojecten uitgevoerd voor onder meer Kruidvat, KLM, Nestlé en Coberco. De laatste drie jaar heeft hij gewerkt bij SSC-ICT als sr. productmanager van Digidoc, een document management systeem dat SSC-ICT levert aan de ministeries Financiën, Sociale Zaken & Werkgelegenheid en Binnenlandse Zaken.

Auke Bloembergen heeft ruime ervaring in het toepassingsgebied document-, records- en workflowmanagement door het ontwikkelen van richtlijnen, het adviseren over deze materie en het uitvoeren van projecten. Hij werkte onder meer mee aan de ontwikkeling van de Baseline Informatiehuishouding Rijksoverheid, het Toepassingsprofiel Metagegevens Rijksoverheid, de Doelarchitectuur Digitale Duurzaamheid, het Generiek Waarderingsmodel Rijksoverheid.

Op dit moment geeft hij leiding aan informatieadviseurs en architecten van de gemeente Amersfoort.

Weergaven: 219

Het is niet mogelijk op deze blogpost te reageren

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden