Leergang ‘Privacy; van WBP naar AVG’ gaat opnieuw van start

Wegens grote belangstelling organiseren het Nationaal Archief en KVAN/BRAIN met de Erasmus Universiteit Rotterdam opnieuw de leergang ‘Privacy; van WBP naar AVG’. De driedaagse leergang is bedoeld voor archief- en informatieprofessionals. En start vanaf 15 mei.

 

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vervangt sinds 25 mei 2018 de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens, WBP. Dat brengt veel vragen en verandering met zich mee. De leergang bereidt deelnemers voor op de gevolgen van AVG voor de archief- en informatiesector. Na de opleiding kunnen deelnemers de kennis direct toepassen in de praktijk. De gedeelde casuïstiek helpt andere deelnemers en uiteindelijk de gehele sector verder in het denken over en werken met de AVG. De opbrengsten van de leergang delen we in de loop van 2019 op het kennisplatform Juridische Vraagstukken.

Toepassen in de praktijk

De leergang Privacy beoogt niet alleen de kennis van archief- en informatieprofessionals te vergroten. Maar ook om een gezamenlijk handelingskader op te bouwen. Hiermee willen we de uitzonderingspositie voor de archieffunctie die in de AVG is opgenomen, handen en voeten geven. De leergang verzoekt nadrukkelijk om eigen expertise en praktijkervaring te benutten. We vragen deelnemers dan ook een praktijkcasus in te brengen.

 

Meer informatie

Meer weten over de leergang Privacy; van WBP naar AVG? Lees dan de factsheet. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Jeroen Padmos. Wilt u zich rechtstreeks inschrijven voor deelname aan deze leergang dan kan dat op de speciale inschrijfpagina.

Weergaven: 88

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden