Laatste plaatsen voor expertmeeting 'E-Discovery' op 24 mei

Het Nationaal Archief organiseert op dinsdagmiddag 24 mei samen met Zylab een expertmeeting over 'E-Discovery'. Voor deze gratis bijeenkomst zijn nog enkele plekken beschikbaar. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan jeroen.padmos@nationaalarchief.nl

Meer informatie over deze bijeenkomst.

We leven in een informatiemaatschappij. De hoeveelheid aan digitale informatie, en de daarbij toenemende kosten, wordt simpelweg te groot om handmatig te kunnen blijven organiseren. Electronic Discovery lijkt hiervoor oplossingen te kunnen bieden, zoals predictive coding.

E-Discovery gaat over het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische data voor een specifiek doel. De Directie Digitale Infrastructuur en Advies van het Nationaal Archief is een onderzoek gestart naar het toepassen van E-Discovery-methodieken voor identificatie en classificatie van ongestructureerde informatie die zich bevindt in mailboxen en op mailservers. Het streven is om vanuit een duidelijke vraag, en hiermee een behoefte tot verbetering, op zoek te gaan naar nieuwe inzichten.

Het Nationaal Archief organiseert in samenwerking met Zylab op 24 mei 2016 een expertmeeting om inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen met geïnteresseerden. We doen dit aan de hand van de vertoning van de Amerikaanse documentaire The Decade of Discovery van Joe Looby. Hierna gaan we met elkaar het gesprek aan.

Achtergrond E-Discovery

E-Discovery is ontstaan uit juridisch onderzoek of rechtszaak om bewijsmateriaal te vergaren. Traditioneel gezien ligt de focus bij Discovery, wat gebaseerd is op het Amerikaans recht; het opvragen van papieren documenten. Aanvankelijk werd geprobeerd deze analoge methodiek ook toe te passen op digitale informatie, maar door de exponentiele groei van deze informatie namen de kosten gigantisch toe en was dit proces niet langer houdbaar.

Het oplossen van deze schaalvergroting blijft nog steeds een complex vraagstuk. Wat E-Discovery wel aantoont is dat een oplossing alleen haalbaar is met een hoge mate van automatisering. Er worden geavanceerde methoden ontwikkeld waarbij lerende systemen worden ingezet voor het identificeren, analyseren en classificeren van digitale informatie binnen grote verzamelingen van data. Binnen de Rijksoverheid zien we dat er eenzelfde schaalvergroting plaatsvindt.

 PROGRAMMA

13:00 Inloop met koffie en thee

13:30 Welkomstwoord

13:40 Vertoning documentaire The Decade of Discovery by Joe Looby

14:40 Discussie met Mette van Essen (Nationaal Archief) en Carel Martens (Zylab)

15:10 Napraten en borrel

 LOCATIE

Pathé Buitenhof, Buitenhof 20 2513 AG Den Haag Bereikbaarheid

AANMELDEN

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen aan jeroen.padmos@nationaalarchief.nl

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Mocht u na aanmelding onverhoopt niet deel kunnen nemen dan stellen we prijs op uw afmelding.

Weergaven: 94

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden