'Bestuurders moeten beseffen dat zij over het dataverkeer gaan, dat zij daar verantwoordelijk voor zijn.' Dat zegt de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, in het tijdschrift iBestuur.

iBestuur congres

De komende jaren wordt er samengewerkt met diverse publieke en private partijen om een digitale infrastructuur te realiseren die goed beschikbaar, goed toegankelijk en veilig is: de Common Ground. Zodat we niet meer eindeloos gegevens hoeven te kopiëren of opvragen aan inwoners, maar slim uitwisselen met beproefde, moderne technieken. Op het iBestuur congres op 3 juli, mede georganiseerd door VNG, kunnen bestuurders zich laten informeren over Common Ground. 

'Jij bent ervan!'

Lenferink is een van de sprekers op het congres. 'Er spelen grote risico’s, ook daarvoor zijn zij verantwoordelijk. Het onderwerp ligt nog niet op alle bestuurstafels. Te veel bestuurders hebben nog de neiging om het te zien als iets van de ICT-afdeling en schuiven het daarom van zich af. Maar het is een essentieel onderdeel van het bestuur en het wordt alleen maar belangrijker. Het zal steeds zwaarder gaan wegen. Ik wil – eigenlijk ten overvloede – tegen ze zeggen: Jij bent ervan!'

Meer informatie

Weergaven: 54

Opmerking

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden