Belangstellingsregistratie gestart voor deelname aan leergang Privacy

Bent u al klaar voor de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)? En de impact van deze verordening op uw werk, uw organisatie en de hele archief- en informatiesector? Nee? Geef dan nu uw belangstelling door voor de leergang Privacy. 

De AVG gaat al op 25 mei 2018 in. De verordening vervangt de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Dit brengt grote veranderingen met zich mee op juridisch, organisatorisch en technisch gebied. Hoog tijd om de archief- en informatiesector hierop voor te bereiden. Het kennisplatform Juridische Vraagstukken is druk bezig met het ontwikkelen van een leergang Privacy.

Behoefte vanuit het veld

Het idee voor een leergang over privacy en de nieuwe wetgeving komt voort uit de vele vragen die bij ons - het Nationaal Archief, KVAN/BRAIN en het Kennisplatform - binnenkomen. Op deze vragen moet antwoord komen.

Globale opzet en inhoud

De exacte gevolgen van de AVG zijn nog niet helemaal duidelijk. Maar dat de archief- en informatiesector voor een aantal grote uitdagingen staan is helder. De leergang Privacy bereidt archivarissen en informatieprofessionals hierop voor. Deelnemers krijgen een overzicht van de veranderingen die de AVG met zich meebrengt. Naast een overzicht van de regels, komen ook praktische voorbeelden aan bod.

Voor wie?

De leergang is bedoeld voor archivarissen, medewerkers DIV, DIM, archiefinspecteurs en informatieprofessionals. En voor iedereen die zich bezighoudt met het beheer en de verwerking van (persoonsgegevens in) archiefbescheiden.

Waar, wanneer en kosten?

Zodra datum, locatie, inhoud, docenten en kosten bekend zijn, delen we dit via het kennisplatform Juridische vraagstukken https://kia.pleio.nl.

Geef vrijblijvend uw belangstelling door

U kunt uw belangstelling hier doorgeven. Het verplicht u tot niets. Uw registratie geeft ons een beeld van de eventuele groepsgrootte. Zodra het volledige programma, kosten, locatie, docenten, etc. bekend zijn, start de definitieve inschrijving. We houden u daarvan op de hoogte.

Weergaven: 183

Het is niet mogelijk op deze blogpost te reageren

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden