Wouter Brunner
  • Man
  • Den Haag
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Wouter Brunner

  • Rens

Discussies van Wouter Brunner

Vernietigingstermijn klachten / wettelijke bewaarplicht

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Wouter Brunner 19 Apr 2017. 6 Antwoorden

Artikel 39, lid 5 van het Vrijstellingsbesluit Wbp:De persoonsgegevens worden verwijderd uiterlijk twee jaar nadat het bezwaarschrift, de klacht of de gerechtelijke procedure is afgehandeld, tenzij…Doorgaan

Combinatie samenwerkingsites en selectielijst 2017

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Yvonne Welings 2 Nov 2016. 1 Beantwoorden

Beste collega's,bij mijn gemeente zijn we bezig met de uitrol van SharePoint. Als informatiebeheerders willen we dit platform uiteraard zo goed mogelijk inrichten en daarom willen we dat reeds bij de…Doorgaan

Tags: SharePoint, 2017, Selectielijst

 

De pagina van Wouter Brunner

Recente activiteiten

Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Privacy by Design: Digitale verwijdering van gegevens van Yvonne Welings
"Waarschijnlijk wordt het verder in het boek uitgewerkt, maar waarom zou het helpen als je iets in een archief plaatst? Dat lijkt me vooral een kopieeractie dus dan heb je die gegevens nog steeds op de oorspronkelijke plaats(en) staan? En als je ze…"
4 Jan
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Best practise: Gedragscode voor publicatie gemeente Castricum en archiefversies van Yvonne Welings
"Precies. Die wet gaat wellicht niet door vanwege uitvoeringsproblemen, maar de politieke wens die eraan ten grondslag ligt, kan nog steeds op meerderheden rekenen, dus het lijkt me sterk dat er niet iets anders voor in de plaats komt. En…"
4 Jan
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Best practise: Gedragscode voor publicatie gemeente Castricum en archiefversies van Yvonne Welings
"Het lijkt me ook dat dit zich slecht verhoudt tot een informatieregister zoals de Wet open overheid dat voorstaat."
4 Jan
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Moeten burgers verplicht de postbus gebruiken?? van Mirjam Eikelboom
"De vraag wanneer je een brief als binnengekomen moet zien is wel een relevante, zeker als er termijnen aan de beantwoording verbonden zijn. Jack stelt terecht dat van de burger verwacht mag worden dat deze hem zo goed mogelijk verzendt. Maar…"
2 Jan
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Sommige gemeenten sluiten de elektronische weg (deels) af. Moeten we dat willen? van Leon van Oosterom
"Lijkt me een prima keuze van gemeente Voorschoten. Zo bied je een digitale weg aan, voorkom je bulkverzoeken die wellicht in de misbruiksfeer liggen én regel je meteen eventuele problemen met de identiteit van de verzoeker (vooral handig bij…"
21 Dec 2017
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie AVG en Archiefwet: personeelsdossiers van Yvonne Welings
"Maar zou dan bij die totstandkoming van de nieuwe selectielijst min of meer automatisch de tien jaar termijn uit de vorige selectielijst(en) overgenomen zijn, die - als ik goed ben geïnformeerd - toch vooral gebaseerd is op de…"
19 Dec 2017
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie AVG en Archiefwet: personeelsdossiers van Yvonne Welings
"Toch mis ik eigenlijk argumentatie waarom (een deel van) het personeelsdossiers na ontslag nog tien jaar bewaard moet blijven. Lopende verplichtingen zullen met een vernietigingstermijn van 1 jaar (+1) ook wel afgevangen kunnen worden en…"
19 Dec 2017

Profielgegevens

About me
Archiefinspecteur bij het Haags Gemeentearchief

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 14 November 2012 om 13.00 zei Yvonne Welings...

Hallo Wouter,

Welkom bij BREED! Op dit platform delen we kennis en ervaringen over het managen van informatie. Je kunt deelnemen aan discussies of er zelf een starten. Ook is er de mogelijkheid om blogs te schrijven. Je kunt het een en ander op de hoofdpagina vinden of via het menu bovenaan de website.

Ik hoop dat de community je kan helpen bij vraagstukken waar jij in je studie mee stoeit. En misschien kun jij ook anderen helpen. Voor sommige deelonderwerpen zoals zaakgericht werken, open data en vacatures zijn er aparte groepen. Een keer aan het begin van elke maand ontvang je een nieuwsbrief van alle nieuwe berichten.

Mocht je nog vragen of ideeën hebben over BREED, dan hoor ik het graag. Rest mij je veel plezier te wensen bij deze community!

Groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2018   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden