Wouter Brunner
  • Man
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

Discussies van Wouter Brunner

Vernietigingstermijn klachten / wettelijke bewaarplicht

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Wouter Brunner 19 Apr. 6 Antwoorden

Artikel 39, lid 5 van het Vrijstellingsbesluit Wbp:De persoonsgegevens worden verwijderd uiterlijk twee jaar nadat het bezwaarschrift, de klacht of de gerechtelijke procedure is afgehandeld, tenzij…Doorgaan

Combinatie samenwerkingsites en selectielijst 2017

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Yvonne Welings 2 Nov 2016. 1 Beantwoorden

Beste collega's,bij mijn gemeente zijn we bezig met de uitrol van SharePoint. Als informatiebeheerders willen we dit platform uiteraard zo goed mogelijk inrichten en daarom willen we dat reeds bij de…Doorgaan

Tags: SharePoint, 2017, Selectielijst

 

De pagina van Wouter Brunner

Recente activiteiten

Wouter Brunner heeft gereageerd op blogbijdrage Hoe veilig mailt uw gemeente? van Yvonne Welings
"De percentages stroken met de uitslag die je krijgt als je op https://www.internet.nl/ op de info@ van je gemeente zoekt en dan krijg je ook een gedetailleerd rapport te zien. In het geval van mijn gemeente (87%) is het probleempunt "geen van…"
3 Jul
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Normtijd voor verwerken analoog archief van Antoine van der Velden
"Zonder nadere informatie valt daar eigenlijk niets zinnigs over te zeggen. Wat moet er gebeuren? Dossiers afsluiten? Selectie? Overdracht naar een bewaarplaats? En om welke types dossiers gaat het? Bij het archiveren van losse stukken haal je…"
8 Mei
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Vernietigingstermijn klachten / wettelijke bewaarplicht van Wouter Brunner
"Dank Erik, voor de uitgebreide antwoorden!"
19 Apr
Erik Kraai heeft gereageerd op discussie Vernietigingstermijn klachten / wettelijke bewaarplicht van Wouter Brunner
"Om met je laatste vraag te beginnen. In het Vrijstellingsbesluit zijn weliswaar termijnen opgenomen, maar dit zijn geen termijnen bedoeld om aan te geven dat de informatie na twee jaar vernietigd zou moeten worden. De leden twee tot en met vijf…"
7 Apr
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Vernietigingstermijn klachten / wettelijke bewaarplicht van Wouter Brunner
"Hallo Erik, daarmee zijn we terug bij mijn oorspronkelijke vraag: zijn de termijnen in de selectielijst wettelijke bewaartermijnen? De verplichting om een selectielijst te hebben is wettelijk, maar de lijst zelf is uiteindelijk toch gewoon een…"
7 Apr
Erik Kraai heeft gereageerd op discussie Vernietigingstermijn klachten / wettelijke bewaarplicht van Wouter Brunner
"Het Vrijstellingsbesluit geeft geen termijnen voor het bewaren of vernietigen en is absoluut niet bedoeld om te bepalen wanneer gegevens vernietigd/verwijderd zouden moeten worden. Het Vrijstellingsbesluit is een nadere invulling van de verplichting…"
7 Apr
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Vernietigingstermijn klachten / wettelijke bewaarplicht van Wouter Brunner
"Nee, er is geen melding gedaan bij de AP. Het vrijstellingsbesluit is dus van toepassing en daarmee de verwijderingstermijn van twee jaar."
7 Apr
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Vernietigingstermijn klachten / wettelijke bewaarplicht van Wouter Brunner
"Ja, daar ga ik inderdaad vanuit. Het vrijstellingsbesluit is een AMvB, dus bij mijn weten is dat altijd van toepassing voor de beschreven situatie (in dit geval dus onder andere klachten). Maar goed, als de termijnen uit de selectielijst inderdaad…"
6 Apr
Wouter Brunner heeft een discussie geplaatst

Vernietigingstermijn klachten / wettelijke bewaarplicht

Artikel 39, lid 5 van het Vrijstellingsbesluit Wbp:De persoonsgegevens worden verwijderd uiterlijk twee jaar nadat het bezwaarschrift, de klacht of de gerechtelijke procedure is afgehandeld, tenzij de persoonsgegevens noodzakelijk zijn ter voldoening aan een wettelijke bewaarplicht.Nu is de vraag: wordt de bewaartermijn uit de gemeentelijke selectielijst gezien als 'wettelijke bewaarplicht'? Lijkt me niet, maar als het Vrijstellingsbesluit dan een hogere status heeft, waarom is deze termijn dan…See More
4 Apr
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie Combinatie samenwerkingsites en selectielijst 2017 van Wouter Brunner
"Ik wil je niet blij maken met een dode mus, maar als het goed is komt er dit jaar nog een concordantie van de oude naar de nieuwe selectielijst."
2 Nov 2016
Wouter Brunner heeft een discussie geplaatst

Combinatie samenwerkingsites en selectielijst 2017

Beste collega's,bij mijn gemeente zijn we bezig met de uitrol van SharePoint. Als informatiebeheerders willen we dit platform uiteraard zo goed mogelijk inrichten en daarom willen we dat reeds bij de aanmaak van een bibliotheek al zo veel als mogelijk is, bepaald kan worden wat het uiteindelijke bewaar- en vernietigingsbeleid zal zijn.Het huidige inzicht is om bij de aanmaak van een bibliotheek de code uit de gemeentelijke selectielijst 2017 op te nemen, zodat we dit later in een RM-omgeving…See More
28 Okt 2016
Wouter Brunner heeft gereageerd op discussie Hoeveel gigabytes / terabytes passen in een meter archief ? van Yvonne Welings
"Interessant om te zien dat Tom's berekeningen zeer goed aansluiten bij onze ervaringscijfers."
9 Sept 2015
Yvonne Welings heeft een reactie achtergelaten voor Wouter Brunner
"Hallo Wouter, Welkom bij BREED! Op dit platform delen we kennis en ervaringen over het managen van informatie. Je kunt deelnemen aan discussies of er zelf een starten. Ook is er de mogelijkheid om blogs te schrijven. Je kunt het een en ander op de…"
14 Nov 2012
Wouter Brunner is nu lid van BREED - over de grenzen van informatie
14 Nov 2012

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 14 November 2012 om 13.00 zei Yvonne Welings...

Hallo Wouter,

Welkom bij BREED! Op dit platform delen we kennis en ervaringen over het managen van informatie. Je kunt deelnemen aan discussies of er zelf een starten. Ook is er de mogelijkheid om blogs te schrijven. Je kunt het een en ander op de hoofdpagina vinden of via het menu bovenaan de website.

Ik hoop dat de community je kan helpen bij vraagstukken waar jij in je studie mee stoeit. En misschien kun jij ook anderen helpen. Voor sommige deelonderwerpen zoals zaakgericht werken, open data en vacatures zijn er aparte groepen. Een keer aan het begin van elke maand ontvang je een nieuwsbrief van alle nieuwe berichten.

Mocht je nog vragen of ideeën hebben over BREED, dan hoor ik het graag. Rest mij je veel plezier te wensen bij deze community!

Groet,

Yvonne Welings

 
 
 

© 2017   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden