Bert Brons
  • Man
  • Anna Paulowna, Noord-Holland
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Bert Brons

  • Joke Ultzen
  • Jan-Jaap Fleurke

Discussies van Bert Brons

Selectielijst 2017

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Bert Brons 25 Feb. 5 Antwoorden

Zomaar wat knipsels uit de handreiking gebruik selectielijst 2017Waar men vroeger bij het selecteren van archieven keek naar het taakveld dat werd uitgevoerd, dient nu gekeken te worden naar het…Doorgaan

OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Wim van Loon 7 Jan. 8 Antwoorden

Kwaliteit van de batchBij het vaststellen van een controleprotocol moet altijd de vraag zijn: hoeveel fouten accepteer ik?  Maar, de vraag is ook: Hoe groot is de kans dat ik met mijn…Doorgaan

Gekwalificeerde elektronische handtekening

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Gert 20 Nov 2017. 6 Antwoorden

Van mijn collega kreeg ik de volgende vragen voorgelegd:Een document is digitaal ondertekend en gearchiveerd.Hoe geldig is deze ondertekening nog bij het verlopen van het certificaat na een x aantal…Doorgaan

Datamigratie

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Rens 13 Apr 2017. 1 Beantwoorden

Goedemiddag,De gemeente waar ik werk start op niet al te lange termijn met de aanbestedingsprocedure voor een financieel systeem. Hierbij is er ook sprake van datamigratie.Het GIBIT (gemeentelijke…Doorgaan

 

De pagina van Bert Brons

Recente activiteiten

Bert Brons heeft gereageerd op discussie Selectielijst 2017 van Bert Brons
"Jan Jaap, wat jij verwoordt, zo heb ik altijd gehandeld. Maar dat was niet het issue. Het gaat om de procesgerichte waardering in de nieuwe selectielijst vs de afbakening van de selectielijst die documentgericht is. Vraag neergelegd bij de…"
25 Feb
L. Filius heeft gereageerd op discussie Selectielijst 2017 van Bert Brons
"Helemaal eens met Jan-Jaap. Net a;s bij document gericht archiveren was de datum van het laatste document bepalend voor een bewaar- of vernietigingstermijn kan ook de datum waarop het proces is afgerond bepalend zijn welke selectielijst…"
25 Feb
Jan-Jaap Fleurke heeft gereageerd op discussie Selectielijst 2017 van Bert Brons
"Goedemorgen Bert, Moet je dit zo zwart/wit zien? Als je iets te archiveren hebt in 10-jaren blokken kijk je toch naar het moment waarop het besluit genomen is? Eventueel bezwaarschriften en of beroepen kun nog wel eens ervoor zorgen dat het begin…"
25 Feb
Marieke Klomp heeft gereageerd op discussie Selectielijst 2017 van Bert Brons
"Ik had er nog nooit zo naar gekeken, maar vind het scherp opgemerkt. Het zou passen bij de leest waarop de selectielijst geschoeid is."
22 Feb
Piet de Laat heeft gereageerd op discussie Selectielijst 2017 van Bert Brons
"Dag Bert, Dat was mij ook al opgevallen. Tegelijkertijd geldt een dergelijke aanpassing ook voor de laatste tekstregel. Hier zou gestaan moeten hebben: 'De Selectielijst 2012 blijft van toepassing op archiefbescheiden opgemaakt of ontvangen en…"
20 Feb
Bert Brons heeft een discussie geplaatst

Selectielijst 2017

Zomaar wat knipsels uit de handreiking gebruik selectielijst 2017Waar men vroeger bij het selecteren van archieven keek naar het taakveld dat werd uitgevoerd, dient nu gekeken te worden naar het uitgevoerde proces. Documentgerichte selectie wordt vervangen door procesgerichte selectie. Een document staat (bijna) nooit op zichzelf, maar maakt deel uit van een proces of zaak waarbij het proces of de zaak als geheel (inclusief alle archiefbescheiden) wordt gewaardeerd.2. De nieuwe selectielijst Na…See More
19 Feb
Bert Brons heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn Verklaring omtrent gedrag (VOG) van Jolanda Hof
"De i-Navigator met DSP-versie 26 geeft aan bij het proces: Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) een waardering van 5 jaar na afhandeling. Als vernietigingsgrondslag wordt het resultaat 5.1.1. van de selectielijst genoemd. De uitgebreide naam van dit…"
7 Feb
Wim van Loon heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Ik stuur je een pb, Bert, en bespreek het met mijn collega. "
7 Jan
Bert Brons heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
" Beste Wim, Om het artikel te kunnen lezen moet je een abonnement hebben op het blad. is de informatie ook op een andere manier te delen? Ben erg geïnteresseerd hoe jullie het hebben aangepakt. Bert"
4 Jan
Wim van Loon heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Ik heb de indruk, Eelco, dat de inhoud van het onderwerp kwaliteit wat verschuift. De percentages, zoals Yvonne ze noemt, gebruiken wij in ons DSP (i-Navigator) om zaakdossiers bij het (automatisch) archiveren te controleren. In…"
4 Jan
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Hallo Bert en anderen, Met interesse lees ik jullie discussie nu ik bezig ben om onze kwaliteitscontrole op zaakdossiers beter vorm te geven. Of mijn reactie helemaal aansluit durf ik niet te zeggen, maar voor het inrichten van een steekproef denk…"
4 Jan
Bert Brons heeft gereageerd op discussie bewaartermijnen kabels en leidingen van Marjolein de Jong
"Is dat zo? In de selectielijst 2017 staat het volgende:”De periodes die genoemd worden in deze selectielijst zijn de wettelijk geldende bewaartermijnen. Daarna moet de gemeente die of het intergemeentelijk orgaan dat bestuurlijk…"
6 Dec 2018
Bert Brons heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Bedankt voor je reactie Yvonne. Eén van de uit te werken zaken uit het kaderdocument kwaliteitszorg van de gemeente is een instructie voor het uitvoeren van operationele kwaliteitscontroles. De omvang van de steekproef wordt bepaald met…"
4 Dec 2018
Bert Brons heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Dag Leon, Helaas staat ook op die site de niet leesbare OC curve. Ik blijf zoeken. Bert"
4 Dec 2018
Leon van Oosterom heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Beste Bert, Ik weet niet zeker of je dit precies bedoelt, maar wellicht zijn de tabellen bruikbaar die Ingmar Koch enige tijd geleden op zijn blogpagina gepubliceerd…"
4 Dec 2018
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"ik kan je niet aan het handboek helpen. Wel kan ik je informeren dat sommige gemeentes over zijn gegaan op de volgende handelswijze met betrekking tot kwaliteitscontroles: Kwaliteitsbewaking van zaken is gebaseerd op risicoanalyse. Onderstaande…"
4 Dec 2018

Profielgegevens

About me
Ben werkzaam als informatiebeheerder bij de gemeente Schagen. Naast functionele ondersteuning van collega's ben ik belast en verantwoordelijk voor het archiefbeheer. de nazorg en contact met het Regionaal Archief.
Website
http://schagen.nl

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 24 Oktober 2013 om 11.34 zei Joke Ultzen...

Jazeker, lang geleden.... hmmm.

Wat doe je nu?

Groet, Joke

 
 
 

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden