Bert Brons
  • Man
  • Anna Paulowna, Noord-Holland
  • Nederland
Delen op Facebook Delen op Facebook Delen

De vrienden van Bert Brons

  • Joke Ultzen
  • Jan-Jaap Fleurke

Discussies van Bert Brons

OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Wim van Loon 7 Jan. 8 Antwoorden

Kwaliteit van de batchBij het vaststellen van een controleprotocol moet altijd de vraag zijn: hoeveel fouten accepteer ik?  Maar, de vraag is ook: Hoe groot is de kans dat ik met mijn…Doorgaan

Gekwalificeerde elektronische handtekening

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Gert 20 Nov 2017. 6 Antwoorden

Van mijn collega kreeg ik de volgende vragen voorgelegd:Een document is digitaal ondertekend en gearchiveerd.Hoe geldig is deze ondertekening nog bij het verlopen van het certificaat na een x aantal…Doorgaan

Datamigratie

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Rens 13 Apr 2017. 1 Beantwoorden

Goedemiddag,De gemeente waar ik werk start op niet al te lange termijn met de aanbestedingsprocedure voor een financieel systeem. Hierbij is er ook sprake van datamigratie.Het GIBIT (gemeentelijke…Doorgaan

Archiveren van aanbestedingen die via Tenderned zijn verlopen

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Diederik Heij 18 Mei 2015. 12 Antwoorden

Zoekend op deze site kom ik als zoekresultaat deze topic tegen.…Doorgaan

Tags: archiveren, tenderned, aanbesteding

 

De pagina van Bert Brons

Recente activiteiten

Bert Brons heeft gereageerd op discussie Bewaartermijn Verklaring omtrent gedrag (VOG) van Jolanda Hof
"De i-Navigator met DSP-versie 26 geeft aan bij het proces: Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) een waardering van 5 jaar na afhandeling. Als vernietigingsgrondslag wordt het resultaat 5.1.1. van de selectielijst genoemd. De uitgebreide naam van dit…"
7 Feb
Wim van Loon heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Ik stuur je een pb, Bert, en bespreek het met mijn collega. "
7 Jan
Bert Brons heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
" Beste Wim, Om het artikel te kunnen lezen moet je een abonnement hebben op het blad. is de informatie ook op een andere manier te delen? Ben erg geïnteresseerd hoe jullie het hebben aangepakt. Bert"
4 Jan
Wim van Loon heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Ik heb de indruk, Eelco, dat de inhoud van het onderwerp kwaliteit wat verschuift. De percentages, zoals Yvonne ze noemt, gebruiken wij in ons DSP (i-Navigator) om zaakdossiers bij het (automatisch) archiveren te controleren. In…"
4 Jan
Eelco Lelieveld heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Hallo Bert en anderen, Met interesse lees ik jullie discussie nu ik bezig ben om onze kwaliteitscontrole op zaakdossiers beter vorm te geven. Of mijn reactie helemaal aansluit durf ik niet te zeggen, maar voor het inrichten van een steekproef denk…"
4 Jan
Bert Brons heeft gereageerd op discussie bewaartermijnen kabels en leidingen van Marjolein de Jong
"Is dat zo? In de selectielijst 2017 staat het volgende:”De periodes die genoemd worden in deze selectielijst zijn de wettelijk geldende bewaartermijnen. Daarna moet de gemeente die of het intergemeentelijk orgaan dat bestuurlijk…"
6 Dec 2018
Bert Brons heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Bedankt voor je reactie Yvonne. Eén van de uit te werken zaken uit het kaderdocument kwaliteitszorg van de gemeente is een instructie voor het uitvoeren van operationele kwaliteitscontroles. De omvang van de steekproef wordt bepaald met…"
4 Dec 2018
Bert Brons heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Dag Leon, Helaas staat ook op die site de niet leesbare OC curve. Ik blijf zoeken. Bert"
4 Dec 2018
Leon van Oosterom heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"Beste Bert, Ik weet niet zeker of je dit precies bedoelt, maar wellicht zijn de tabellen bruikbaar die Ingmar Koch enige tijd geleden op zijn blogpagina gepubliceerd…"
4 Dec 2018
Yvonne Welings heeft gereageerd op discussie OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0 van Bert Brons
"ik kan je niet aan het handboek helpen. Wel kan ik je informeren dat sommige gemeentes over zijn gegaan op de volgende handelswijze met betrekking tot kwaliteitscontroles: Kwaliteitsbewaking van zaken is gebaseerd op risicoanalyse. Onderstaande…"
4 Dec 2018
Bert Brons heeft een discussie geplaatst

OC curve uit handboek vervanging archiefbescheiden versie 1.0

Kwaliteit van de batchBij het vaststellen van een controleprotocol moet altijd de vraag zijn: hoeveel fouten accepteer ik?  Maar, de vraag is ook: Hoe groot is de kans dat ik met mijn controleprotocol te veel foute items ‘doorlaat’? Dit is met behulp van de ‘Operating Characteristics’ uit de norm vast te stellen.Helaas is de OC curve op bladzijde 79 van het handboek onleesbaar.Wie kan mij helpen aan een leesbaar exemplaar?See More
4 Dec 2018
Bert Brons heeft gereageerd op discussie WNRA en bewaartermijn personeelsdossiers van Yvonne Welings
"https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/over-privacy/persoonsgegevens/bewaren-van-persoonsgegevens In dit item staat deze passage:”Voor persoonsgegevens in een archief geldt geen bewaartermijn. Op deze regel bestaat een uitzondering: als de…"
29 Nov 2018
Bert Brons heeft gereageerd op discussie Model DSP/ I-Navigator van Arjan Drupsteen
"De gemeente Schagen gaat VIND Informatie Management breder gebruiken. Naast de hierboven genoemde  toepassing (ZTC), gaat de applicatie ook gebruikt worden voor: - het verwerkingsregister AVG; - het archievenoverzicht;  - het…"
8 Okt 2018
Gert heeft gereageerd op discussie Gekwalificeerde elektronische handtekening van Bert Brons
"Ik denk dat je een Pades-4 moet gebruiken als je een timestamp wil 'refreshen'. Dwz, stel dat je vandaag een timestamp op een document zet, die over 5 jaar vervalt. Dan zal het document niet meer verifieerbaar zijn na deze 5 jaar. Met…"
20 Nov 2017
Bert Brons heeft gereageerd op discussie Gekwalificeerde elektronische handtekening van Bert Brons
"https://www.digitalehandtekeningen.nl/support/Timestamping Op deze site is het volgende te lezen: Geldigheid handtekening De geldigheidsduur van een digitale handtekening is afhankelijk van de geldigheid van het gebruikte digitale certificaat.…"
15 Nov 2017
Marco Klerks heeft gereageerd op discussie Gekwalificeerde elektronische handtekening van Bert Brons
"De Archiefregeling, art. 24, lid c, schrijft voor dat er over de digitale handtekening enkel metadata vastgelegd moeten worden. Deze praktische oplossing is verzonnen, omdat het bewaren van de digitale handtekening lastig is. Lees…"
15 Nov 2017

Profielgegevens

About me
Ben werkzaam als informatiebeheerder bij de gemeente Schagen. Naast functionele ondersteuning van collega's ben ik belast en verantwoordelijk voor het archiefbeheer. de nazorg en contact met het Regionaal Archief.
Website
http://schagen.nl

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BREED - over de grenzen van informatie om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BREED - over de grenzen van informatie

Op 24 Oktober 2013 om 11.34 zei Joke Ultzen...

Jazeker, lang geleden.... hmmm.

Wat doe je nu?

Groet, Joke

 
 
 

© 2019   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden