Metadata

TMLO wordt ‘Metagegevens Duurzaam Toegankelijke Overheidsinformatie’ (MDTO) omdat deze van toepassing is op zowel decentrale als centrale overheden.

 

Stand van zaken MDTO

Velen van ons zitten te wachten op het nieuwe MDTO. Het eerste kwartaal van 2021 zit erop, het is bijna april, wie kan de laatste stand van zaken melden? 

Load Previous Replies
  • omhoog

    Yvonne Welings

    Is het niet verstandig om eerst de vaststelling af te wachten?

  • omhoog

    Yvonne Welings

    Vooralsnog is een en ander uitgesteld tot juli 2021. In 2022 is het precies tien jaar geleden dat wij aks B5 om een standaard vroegen.
  • omhoog

    Erik Saaman

    Het definitieve concept van MDTO is opgeleverd. Zie het bericht op KIA. Voor vaststelling heeft de NA Standaardisatieraad iets meer tijd nodig dan voorzien. Omdat er nog geen unaniem advies voor vaststelling vanuit de redactiegroepen is. 

    Ook voor de makers is het onbevredigend dat vaststelling langer duurt. Maar consensus is bij een overheidsbrede standaard zeer wenselijk. Want we willen dat de standaard door iedereen omarmt en toegepast wordt. Dat is een traag proces. Dat geldt ook voor vele andere standaarden. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van Records in Context. We kunnen wel heel stoer doen en nu een versie doordrukken. Maar dat is op de lange duur niet effectief.