Talend heeft de Talend Metadata Manager (TMM) oplossing aangekondigd die transparantie en toegankelijkheid van data lakes en andere big data-projecten biedt door een end-to-end beeld van de bedrijfsinformatie te geven. Deze  oplossing biedt organisaties een uitgebreid governance framework voor het maken, controleren, toewijzen, definiëren en beheren van informatie, zodat ze extra waarde uit hun gegevens kunnen extraheren en verspreiden.

Volgens Ciaran Dynes, SVP Products bij Talend, is metadata een belangrijke accelerator voor begrijpen van data en naleving van wet- en regelgeving, zoals de GDPR. ”Vergelijkbaar met hoe een metaaldetector kan helpen goud te vinden te midden van duizenden korrels zand, kan het begrijpen van de structuur, beperkingen, definities en beschrijving van gegevens bescherming bieden tegen verkeerde interpretatie of misbruik. Ongeacht de grootte van een organisatie, is het hebben van een solide metadatastrategie essentieel in een tijdperk waarin informatie cruciaal is voor het langetermijnsucces van een organisatie.”

http://biplatform.nl/1178906/talend-onthult-metadata-managementoplo...

Weergaven: 99

Berichten in deze discussie

"oplossing aangekondigd die transparantie en toegankelijkheid van data lakes en andere big data-projecten biedt door een end-to-end beeld van de bedrijfsinformatie te geven." Volstrekt onbegrijpelijke onzin: zullen we dit eerst in gewoon Nederlands vertalen en dan de hysterie er af halen?!

Er over nadenken hoe je big data metadateert, is zeker zinvol. Ik begrijp het woord hysterie niet in dit verband. Je ziet bij elke gemeente steeds meer vacatures voor data-analisten, bijvoorbeeld deze.

Ik vind dit met afstand de nieuwste hype (inderdaad: niet hysterie) op het gebied van informatie- en databeheer. Natuurlijk moet er over nagedacht worden, maar als dat gebeurt met terminologie die misleidt en afleidt van de inhoud ("transparantie en toegankelijkheid van data lakes" en een "end-to-end beeld van de bedrijfsinformatie"), dan is het duidelijk dat commerciële partijen hier omzet ruiken en dan mag er met enige argwaan op deze commerciële oprispingen gereageerd te worden. 

RSS

© 2018   Gemaakt door Marco Klerks.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden